Beijer Byggmaterial: Då vänder det för byggmarknaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Beijer Byggmaterial: Då vänder det för byggmarknaden

Beijer

Beijer Byggmaterial bedömer att byggbranschens framtid ser ljusare ut och förväntar sig en vändning av byggmarknaden under andra halvåret 2024. Företaget stödjer sin bedömning på förbättrad konjunktur i Europa och stabilisering av räntan. Enligt företagets konjunkturrapport kommer renoveringsmarknaden att spela en betydande roll framöver, medan fastighetsinvesteringar och nyproduktion kommer att ta längre tid att återhämta sig.

  • Beijer Byggmaterial förutser en vändning för byggmarknaden under andra halvåret 2024, med förbättrad konjunktur i Europa och stabiliserad ränta som drivkrafter.
  • Renoveringsmarknaden kommer att bli allt viktigare, medan fastighetsinvesteringar och nyproduktion tar längre tid att återhämta sig.
  • Företaget förväntar sig en relativt stabil prisutveckling under det andra kvartalet, men ser stigande priser inom vissa områden.

Beijer Byggmaterial betonar att nu är en bra tid för att starta upp tidigare inbromsade eller framskjutna byggprojekt, givet den stabila marknadssituationen och tillgången på entreprenörer. Detta gäller både för privatpersoner, fastighetsägare och industri.

Prisutveckling och efterfrågan

Företaget förväntar sig en relativt stabil prisutveckling under det andra kvartalet, men noterar samtidigt stigande priser på flera områden. Man menar att detta främst beror på att många producenter begränsat sin produktion för att möta en förväntad lägre efterfrågan, i kombination med effekterna av inflation i många länder. Företaget påpekar även att låga mellanlager i värdekedjan påverkar prisbilden.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Framtida utveckling

Beijer Byggmaterial anser att det är svårt att förutse utvecklingen efter det andra kvartalet. Enligt företaget kommer de nuvarande prishöjningarna på råvaror inte att vara långsiktigt hållbara om inte marknaden vänder uppåt snabbare och kraftigare än förväntat. De ser inte den globala efterfrågan som tillräckligt stark för att motivera de nuvarande prishöjningarna.

På Börskollen följer vi noggrant utvecklingen inom byggsektorn och kommer att hålla er uppdaterade om eventuella förändringar och trender.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt