Bankjättens vd: Ingen omedelbar recession i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Bankjättens vd: Ingen omedelbar recession i USA

Bankjättens

UBS vd Sergio Ermotti anser att det är för tidigt att tala om en recession i USA, men varnar för en eventuell inbromsning. I en intervju med CNBC diskuterade han makroekonomiska indikatorer och förväntningar på Federal Reserves agerande.

  • Ermotti ser ingen omedelbar recession i USA.
  • Förväntningar om ränkesänkningar från Federal Reserve.
  • Ökad marknadsvolatilitet förutspås under andra halvåret.

Schweiziska bankjätten UBS vd Sergio Ermotti tror inte att USA är på väg mot en recession. I en intervju med CNBC uppgav Ermotti att den amerikanska ekonomin inte nödvändigtvis är på väg mot en recession, men att "en inbromsning är definitivt möjlig".

Makroekonomiska indikatorer och Fed:s roll

Ermotti påpekade att de makroekonomiska indikatorerna inte är tillräckligt tydliga för att tala om recessioner. "Egentligen är det nog för tidigt. Vad vi vet är att Fed har tillräcklig kapacitet för att gå in och stödja detta, även om det kommer att ta tid, vad de än gör så kommer det att överföras till ekonomin", sade han.

Förväntade ränkesänkningar

UBS förväntar sig att Federal Reserve kommer att sänka räntan med åtminstone 50 baspunkter under året. Denna åtgärd skulle kunna lindra pressen på den amerikanska ekonomin och stödja en fortsatt tillväxt.

Ökad volatilitet på marknaden

Ermotti kommenterade också marknaden och sade att han förväntar sig en ökad volatilitet under andra halvåret, delvis på grund av presidentvalet i november. Förra veckans börsturbulens, som även orsakades av makrofaktorer, pekar tydligt på att vissa delar av systemet är bräckliga, menar Ermotti. "Man bör definitivt förvänta sig en högre grad av volatilitet", konstaterade han.

På Börskollen ser vi att Ermottis kommentarer ger en inblick i hur stora finansiella institutioner bedömer den nuvarande ekonomiska situationen i USA. Hans uttalanden speglar en försiktig optimism blandat med en medvetenhet om de potentiella riskerna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt