Banken ser uppsida på 58 procent i teknikbolaget – tar plats som ny favorit
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Banken ser uppsida på 58 procent i teknikbolaget – tar plats som ny favorit

Banken

Handelsbanken har idag uppdaterat sin lista över sektorfavoriter inom TMT-segmentet. Tele2 ersätts av Hexagon, som banken nu ser stor uppsida i. Beslutet baseras på en ny bedömning av marknadens förväntningar och estimatrisken.

  • Tele2 ersätts av Hexagon på Handelsbankens lista.
  • Hexagon bedöms ha 58 procents uppsida till riktkursen på 165 kronor.
  • Tele2 har haft en stark utveckling sedan inträdet på listan.

Enligt en nyhet från Finwire har Handelsbanken idag justerat sin lista över sektorfavoriter inom TMT-segmentet. I den senaste uppdateringen har Tele2 ersatts av Hexagon. Banken motiverar bytet med att marknadens förväntningar på Hexagons organiska tillväxt har sänkts tillräckligt och att risken för avvikande estimat nu är betydligt lägre än tidigare i år.

Analys av Hexagons tillväxtutsikter

Handelsbanken pekar på att Hexagons vd Paolo Guglielmini i samband med andra kvartalsrapporten indikerade att han förväntade sig ett ytterligare svagt tillväxtkvartal under det tredje kvartalet. Detta, tillsammans med en lättare vinstvarning från Dassault Systems, har pressat Hexagon-aktien, som har sjunkit med 11 procent de senaste tre månaderna och endast är upp sex procent på ett år. Trots detta bedömer banken att Hexagon har en långsiktig potential med en rekommendation om outperform och en uppsida på 58 procent till riktkursen på 165 kronor inom en treårsperiod.

Tele2:s prestation och förändringar på listan

Tele2 har haft en stark kursutveckling sedan aktien togs in på listan för drygt ett år sedan, men nu har tiden kommit för att lämna plats åt Hexagon. Utöver Hexagon inkluderar Handelsbankens sektorfavoritlista nu även aktier som Castellum, Epiroc, Essity, H&M, MTG, SCA, Sobi och Swedbank.

Vi på Börskollen följer noggrant dessa förändringar och kommer att fortsätta rapportera om de senaste uppdateringarna och analyserna från Handelsbanken.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Handelsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt