Banken förutspår fortsatt risk för recession i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Banken förutspår fortsatt risk för recession i USA

Banken

JP Morgan Chases verkställande direktör, Jamie Dimon, anser att det fortfarande finns en betydande risk för att USA går in i en recession. Han ger scenariot om en mjuklandning en sannolikhet på 35-40 procent, rapporterar CNBC.

  • Dimon ser osäkerhet på marknaderna på grund av flera faktorer som geopolitik och bostäder.
  • Han tvekar på Federal Reserves förmåga att nå inflationsmålet på 2 procent.
  • Dimon är optimistisk om att USA kan klara en mild lågkonjunktur.

Jamie Dimon, vd för JP Morgan Chase, framhåller att sannolikheten för att USA går in i en recession fortfarande är hög och uppskattar chanserna för en mjuklandning till 35-40 procent. Dimon pekar på ett antal faktorer som bidrar till osäkerheten, inklusive geopolitik, bostadsmarknaden, budgetunderskott, statliga utgifter, kvantitativa åtstramningar och kommande val. Dessa faktorer skapar oro på marknaderna, enligt honom. För mer information, läs vidare på CNBC.

Osäkerhet på marknaderna

Dimon påpekar att det alltid finns ett brett spektrum av möjliga scenarion för framtiden. Faktorer som geopolitik, bostäder, budgetunderskott, statliga utgifter, kvantitativa åtstramningar och politiska val bidrar alla till en osäker marknadssituation. Dessa element gör det svårt att förutsäga exakta ekonomiska utfall.

Tveksamhet kring inflationsmål

Dimon är skeptisk till Federal Reserves förmåga att få ner inflationen till det uppsatta målet på 2 procent. Han hänvisar till de framtida investeringarna i den gröna ekonomin och försvaret som potentiella hinder för att uppnå detta mål. Enligt Dimon är dessa investeringar nödvändiga men kan samtidigt försvåra inflationsbekämpningen.

Optimism trots risker

Trots de utmaningar som USA står inför, uttrycker Dimon en viss optimism. Han tror att landet kan klara sig igenom en mild lågkonjunktur och till och med en hårdare sådan. "Jag är helt optimistisk om att vi skulle klara oss om vi får en mild lågkonjunktur, även om den blir hårdare. Naturligtvis har jag stor sympati för människor som förlorar sina jobb. Man vill ju inte ha en hård landning", säger Dimon.

Hos Börskollen fortsätter vi att bevaka dessa ekonomiska utsikter noga och rapportera om deras potentiella påverkan på marknaderna och våra läsare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om JPMorgan Chase & Co

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien JPMorgan Chase & Co

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt