Avanza ingår samarbete med Affärsvärlden – Placeras redaktion läggs ned
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Avanza ingår samarbete med Affärsvärlden – Placeras redaktion läggs ned

Avanza

Avanza Bank planerar att samarbeta med Affärsvärlden för att förbättra nyhetsflödet till sina kunder. Detta innebär att Placeras redaktion kan komma att läggas ned. Samarbetet syftar till att erbjuda fler nyhetsartiklar och bolagsanalyser till Avanzas kunder.

  • Avanza inleder samarbete med Affärsvärlden.
  • Placeras redaktion kan komma att läggas ned.
  • Förändringen beräknas vara kostnadsneutral på sikt.

Enligt Finwire/Affärsvärlden avser nätmäklaren Avanza Bank att ingå ett exklusivt samarbete med Affärsvärlden för att stärka sitt nyhetsflöde. Samtidigt kan Placeras redaktion, som idag är ett redaktionellt självständigt helägt dotterbolag till Avanza, komma att läggas ned.

Ökat behov av nyheter och analys

Avanzas kunder har uttryckt ett starkt behov av fler nyheter, bolagsanalyser och beslutsstöd. Det planerade samarbetet med Affärsvärlden syftar till att möta dessa krav genom att fördubbla antalet nyhetsartiklar och analyser tillgängliga för Avanzas kunder och Placeras läsare.

Placera Media, som är en av Sveriges största ekonomisajter, kommer enligt planerna att köpa in allt redaktionellt innehåll från Affärsvärlden. Detta innebär att Placeras nuvarande redaktion kommer att avvecklas.

Kostnadsneutral förändring

Förändringen förväntas vara genomförd under fjärde kvartalet och bedöms vara kostnadsneutral för Avanza på sikt. Initialt kommer dock en kostnad på cirka 8 miljoner kronor att uppstå. Detta belopp är inte inkluderat i den tidigare kommunicerade kostnadsökningen på 9,5 procent för året.

Gustaf Unger, vd i Avanza, kommenterade samarbetet: "Bättre förutsättningar för investeringsanalys är en viktig del i Avanzas satsning på att erbjuda den bästa plattformen för sparande och investeringar. Genom det planerade samarbetet med Affärsvärlden kommer våra kunder få tillgång till betydligt fler nyhetsartiklar och mer bolagsanalys. Jag ser också samarbetet som ett naturligt steg i att renodla verksamheten."

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att rapportera vidare om hur detta påverkar både Avanza och deras kunder framöver.

Börskollen om Avanza Bank

Avanza Bank är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AZA på Large Cap. Avanza Bank verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 62325 st ägare hos Avanza samt 4453 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Avanza Bank är en bank som erbjuder olika finansiella tjänster. Dessa tjänster omfattar investeringar i aktier och fonder, sparkonton och olika pensionslösningar. Både privatpersoner och företag utgör kundbasen, med en stark närvaro i Norden. Huvuddelen av deras tjänster är tillgängliga online. Banken grundades 1999 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Avanza Bank, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt