"Attraktiv risk/reward" – Köp installationsföretaget efter kurshalveringen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

"Attraktiv risk/reward" – Köp installationsföretaget efter kurshalveringen

Attraktiv risk/reward

Bravida-aktiens pris har sjunkit dramatiskt, nästan halverats, från sin topp i somras. Även om installationsföretaget kämpar med några motgångar, verkar fallet i aktiekursen vara en överreaktion. Carnegie analyserar bolagets historia, nuvarande utmaningar och potentialen för framtida tillväxt – samt rekommenderar KÖP som "Veckans aktie".

Nyheten i korta drag

  • Bravida-aktien har nästan halverats från toppnivåerna under sommaren 2021.
  • Bolaget möter vissa utmaningar på kort sikt, men dessa förväntas vara tillfälliga.
  • Bravida är marknadsledare i Norden inom installation och service, med stabila serviceintäkter och en robust balansräkning.

Bravida är en ledande aktör inom installationstjänster och service i Norden, med en marknadsandel på cirka 9 procent. Sedan bolaget noterades på börsen 2015 har den årliga tillväxten legat på 9 procent, främst tack vare kontinuerliga förvärv. Omsättningen närmar sig nu 30 miljarder kronor per år, jämnt fördelat mellan installation och service.

Detta skriver Carnegie om i Veckans aktie.

Kassaflödesproblem och svag marknad

I analysen lyfts att bolaget historiskt har haft starka kassaflöden, men den senaste kvartalsrapporten visade svaga siffror, vilket ledde till besvikelse på marknaden.

Starka kassaflöden har varit ett av Bravidas adelsmärken. Sedan 2014 har kassakonverteringen varit i genomsnitt 99 procent. Marknaden blev därför besviken där Q3-rapporten uppvisade ett väldigt svagt kassaflöde."

Utöver detta står Bravida inför utmaningar på kort sikt på grund av en svag bygg- och fastighetsmarknad. Carnegie förutser en minskning av Bravidas omsättning med 2 procent under 2024 och en minskning av EBITA-resultatet med 10 procent. Dock förväntas bolaget återgå till tillväxtspåret under 2025.

Stark position trots utmaningar

Trots dessa motgångar behåller Bravida sin starka position som marknadsledare i Norden, med stabila serviceintäkter och en robust balansräkning. Dessutom har Bravida visat att de kan prestera bra även i ett tufft marknadsklimat.

"Sammantaget ger detta en attraktiv risk/reward, i synnerhet för mer långsiktiga investerare. På vår prognos för 2024 handlas Bravida till en EV/EBITA-multipel på cirka 10,4x, vilket är lågt relativt bolagets historik. Det är dessutom en låg multipel på en förmodad bottenvinst."

Carnegie rekommenderar därför ett KÖP av Bravida-aktien med en riktkurs på 90 SEK.

Läs mer: Rådet: Köp fastighetsbolaget på fyndnivåer: "tickar alla boxar"

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bravida

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bravida

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt