Årets vinnarportfölj utsedd: Sju aktier du ska satsa på
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Årets vinnarportfölj utsedd: Sju aktier du ska satsa på

Årets

Trots en stark avslutning på börsåret 2023 är utsikterna för 2024 positiva. Inte minst för småbolag som efter ett par tuffa år kan komma att uppleva en återhämtning. Dessutom tecknar räntemarknaden för en god avkastning. Detta menar affärstidningen som har valt ut sju aktier till årets aktieportfölj!

  • En stark avslutning på börsåret 2023 har skapat tuffa ingångsvärden för 2024, men utsikterna förblir positiva.
  • Småbolag kan vänta sig en revansch under 2024 efter ett par tuffa år.
  • Räntemarknaden indikerar en årlig avkastning på omkring 6 till 7 procent.

År 2023 avslutades på börsen med ett riktigt vinterrally. Inför 2024 kan detta leda till lite tuffare ingångsvärden, men det finns ändå goda skäl att vara optimistisk, menar Privata Affärer.

Revansch för småbolagen – och hygglig avkastning från räntemarknaden

De lyfter fram goda odds för ett framgångsrikt år för småbolag, som efter några utmanande år kan vara undervärderade. Majoriteten av aktierna i deras föreslagna aktieportfölj för 2024 passar in i definitionen av ett småbolag och tidningen tror att de kan stå inför en revansch under 2024.

Detta rapporterar Privata Affärer om.

Även räntemarknaden erbjuder nu en möjlighet till en hygglig avkastning. Med en årsavkastning på omkring 6 till 7 procent kan det vara ett attraktivt alternativ, särskilt för riskaverta investerare som kan överväga att omfördela en del av sina aktieinvesteringar.

Vårt alternativ för likvida medel, Spiltan Räntefond Sverige, bör kunna ge en årsavkastning någonstans omkring 6 till 7 procent."

Portfölj med starka utsikter – sju aktier att satsa på

Tidningens portfölj för 2024 innehåller en blandning av företag från olika sektorer, med en tyngdpunkt på just småbolag. Bland dessa finns CTT Systems, Munters och Lundin Mining. Dessa bolag har visat stark tillväxt och lönsamhet, och bedöms fortsätta att leverera under 2024.

Gällande Munters skriver man; "Bolaget, som gjorde återkomst på börsen när aktien noterades på nytt 2017, är en AI-vinnare med datacenter, inte minst i USA. Målet är att växa minst 10 procent organiskt, men under 2023 har takten legat på drygt 30 procent. Värderingen med ett p/e-tal strax över 20 kan lätt motiveras."

Tidningen är också positiva till Raysearch och C-Rad, två bolag inom hälsosektorn som har utvecklats väl under 2023. Båda bolagen får förnyat förtroende i portföljen för 2024 där man ser fortsatt god potential i båda aktierna.

Även större företag som Carlsberg och IPC har tagit plats i årets portfölj. Med robusta kassaflöden och starka tillväxtprognoser ser man god potential för dessa bolag under 2024.

Läs mer: Kavastu bettar på fortsatt bulltrend – Tipsar om 14 bra "basaktier"

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Carlsberg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt