Apples VD besöker Kina för att stärka försäljningen av Iphone
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Apples VD besöker Kina för att stärka försäljningen av Iphone

Apples

Teknikjätten Apples vd Tim Cook har gjort ett överraskande besök i Kina under en tid då bolaget har svårt att få igång försäljningen av sin senaste Iphone i landet.

Enligt CNBC har Tim Cook besökt ett event i Kina där det spelades Honor of Kings, ett populärt mobilspel utvecklat av Tencent-ägda Timi Studio. Detta besök visar på Apples satsning på den kinesiska marknaden, där Honor of Kings är en viktig intäktskälla för App Store.

Kina är en av Apples viktigaste marknader och står för en betydande del av företagets intäkter. Trots detta har försäljningen av den senaste Iphone-modellen haft svårigheter i landet. Genom att besöka Kina visar Tim Cook på Apples engagemang för att stärka försäljningen och förstå marknadens behov.

Tim Cooks besök i Kina kan också ses som ett försök att stärka relationen med Tencent, en viktig samarbetspartner för Apple. Tencent är en av de största teknikföretagen i Kina och äger bland annat populära sociala medieplattformar som WeChat.

Apples satsning på den kinesiska marknaden

Apple har länge haft en stark närvaro på den kinesiska marknaden och har sett stor framgång med tidigare Iphone-modeller. Men den senaste modellen har haft svårigheter att nå samma framgång, delvis på grund av konkurrens från inhemska tillverkare som Huawei och Xiaomi.

Genom att satsa på spel som Honor of Kings försöker Apple fånga upp den unga konsumentgruppen i Kina. Mobilspelandet är mycket populärt i landet, och genom att erbjuda spel i App Store kan Apple locka fler användare och därmed öka försäljningen av Iphone.

Apple har också nyligen öppnat flera nya butiker i Kina för att förbättra försäljningen och ge kunderna en bättre upplevelse. Dessa butiker erbjuder inte bara försäljning av Apples produkter utan även support och workshops för att hjälpa kunderna att få ut mesta möjliga av sina enheter.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utmaningar för Apple i Kina

Trots att Kina är en viktig marknad för Apple så står företaget inför flera utmaningar. Den pågående handelskonflikten mellan USA och Kina har påverkat teknikbranschen och kan leda till ökade kostnader för Apple.

En annan utmaning är konkurrensen från inhemska tillverkare som har blivit allt mer populära bland kinesiska konsumenter. Dessa tillverkare erbjuder ofta liknande funktioner till lägre priser, vilket kan påverka Apples försäljning negativt.

Sammanfattningsvis visar Tim Cooks besök i Kina på Apples engagemang för att stärka försäljningen av Iphone och förstå marknadens behov. Genom att satsa på populära mobilspel som Honor of Kings samt öppna nya butiker i landet hoppas Apple kunna öka försäljningen och behålla sin position på den kinesiska marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt