Apple tappar – Microsoft snart världens största techbolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Apple tappar – Microsoft snart världens största techbolag

Apple

Börsåret 2023 inleddes tufft för techjätten Apple, som upplevde ett kursfall på nästan sex procent första veckan. Detta är det största kursfallet för bolaget under första veckan i januari någonsin. Nedgången grundas delvis i negativa recensioner och minskad efterfrågan på mobiltelefoner i Kina. Samtidigt håller konkurrenten Microsoft på att ta ikapp Apple i börsvärde.

  • Apple tappade nästan sex procent i börsvärde första börsveckan 2023 - det största kursfallet för bolaget under första veckan i januari någonsin.
  • Microsoft närmar sig Apple i börsvärde och har potential att ta över titeln som världens största techbolag.

Detta marknadsfall för Apple är det största i dess historia för första veckan i januari. Aktien föll fem dagar i rad, vilket inte inträffat sedan oktober. Detta innebar att Apple förlorade omkring 177 miljarder dollar i börsvärde, vilket pressade ner det totala börsvärdet till 2.800 miljarder dollar, enligt Bloomberg.

Microsoft hotar Apples ledande position

En rapport från Marketwatch pekar på att detta kursfall kan leda till att Apple tappar sin position som världens största techbolag till Microsoft. Microsofts börsvärde ligger nära Apples i dagsläget, på 2.730 miljarder dollar.

Apple har inte varit värt mindre än Microsoft sedan en 14-session som avslutades den 17 november 2021, och börsvärdesgapet har inte varit så litet sedan den 22 november 2021, uppger rapporten.

Detta rapporterar di.se om.

Microsofts starka aktieutveckling

Under 2023 har Microsofts aktievärde utvecklats starkare jämfört med Apples. Microsofts aktie har stigit med över 63 procent på börsen det senaste året, medan Apples har stigit med 40 procent. På fredagens börs föll Microsofts aktie med mindre än 0,1 procent. Samtidigt föll Apples aktie med 0,4 procent.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt