Apple lägger ner sitt tioåriga elbilsprojekt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Apple lägger ner sitt tioåriga elbilsprojekt

Apple

Teknikjätten Apple har efter tio års arbete beslutat att avsluta sitt elbilsprojekt, enligt Bloomberg News. Beslutet, som meddelades interna medarbetare, kom som en överraskning för de nära 2000 personer som arbetat med projektet. Många av de berörda kommer nu att omdirigeras till företagets AI-division.

  • Apple har efter tio års arbete slutligen valt att avsluta sitt elbilsprojekt.
  • De anställda som tidigare arbetat med elbilsprojektet kommer nu att omdirigeras till företagets AI-division.
  • Informationen om projektets avslut ledde inte till några större kursreaktioner för Apple.

Apple har även haft hundratals personer som arbetat med hårdvara och bildesign inom elbilsprojektet. Källor nämner att dessa medarbetare möjligen kan söka jobb på andra avdelningar inom Apple. Samtidigt kommer det att ske uppsägningar, men det är oklart hur många som berörs av detta.

En problematisk resa

Arbetet med att skapa en fullt självkörande elbil startade runt 2014. Men resan har varit kantad med problem från start. Flera ändringar har under årens lopp gjorts både när det kommer till ledarskap och strategi. Projektet översågs senast av operativa chefen Jeff Williams och Kevin Lynch, vice president med ansvar för satsningen, efter att Doug Field lämnat. Field är nu toppchef på Ford.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Kursreaktioner

Nyhetsartikeln från Bloomberg ledde inte till några större kursreaktioner för Apple. Aktien steg med cirka 0,5 procent efter publiceringen och stängde till slut på plus 0,2 procent. Apple själva har valt att inte kommentera de nyligen framkomna uppgifterna.

Om Apple

Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar och konstruerar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver detta erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande kundsupport. Produkterna säljs på global nivå, både via egna butiker, distributionskanaler, samt auktoriserade återförsäljare. Bolaget grundades ursprungligen 1976 i Cupertino, Kalifornien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Apple

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt