Anticimex står inför ökad konkurrens när konkurrenten gör entre på svenska marknaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Anticimex står inför ökad konkurrens när konkurrenten gör entre på svenska marknaden

Anticimex

Skadedjursföretaget Anticimex, ägt av riskkapitalbolaget EQT, kommer att möta hårdare konkurrens på den svenska marknaden. Detta sedan Rentokil, världens största skadedjursbolag, har gjort entré på marknaden genom en affär som innefattar svenska Nomor.

Rentokils VD, Stefan Ivarsson, uttryckte i en intervju med Dagens industri att det är av stort intresse för företaget att utmana den nuvarande marknadsledaren i Sverige, Anticimex. "Det finns en marknadsdominant i Sverige och det är naturligtvis intressant för oss att ge oss på den", sade Ivarsson.

Anticimex värderas till cirka 80 miljarder kronor

Anticimex, som för närvarande dominerar den svenska marknaden för skadedjursbekämpning, värderades tidigare i år till omkring 80 miljarder kronor, enligt information från affärstidningen i juni. Med Rentokils inträde på marknaden kommer dynamiken troligtvis att förändras, vilket kan innebära nya utmaningar för Anticimex.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utmaningar och möjligheter i en föränderlig marknad

Det återstår att se hur Anticimex kommer att hantera denna ökade konkurrens och vilken inverkan det kommer att ha på företagets marknadsposition. Men en sak är säker, med förändring kommer också nya möjligheter. Rentokils inträde kan mycket väl leda till att marknaden utvecklas och att kundkraven skärps, vilket i sin tur kan leda till innovation och förbättrade tjänster inom skadedjursbekämpning.

Om EQT

EQT är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 44400st ägare hos Avanza samt 6020st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

EQT är ett riskkapitalbolag. Bolaget verkar inom segmentet private equity och arbetar idag med investeringar och förvärv inom ett flertal sektorer och regioner på global nivå. Utöver huvudverksamheten förvaltar bolaget över diverse specialiserade investeringsfonder, samt innehas investeringar inom reala tillgångar. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Europa och Nordamerika. Bolaget kom till under 1994 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om EQT

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien EQT

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt