Analytikerna: AI-stjärnan ska upp 37 procent till
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analytikerna: AI-stjärnan ska upp 37 procent till

Analytikerna:

Palantir Technologies har seglat upp som en av de mest lovande aktörerna inom artificiell intelligens, med en aktiekurs som ökat med 136 procent det senaste året. Wall Street-analytiker förutspår nu ytterligare uppgångar för företaget, som nyligen har ingått viktiga partnerskap och fortsatt att expandera inom både offentliga och privata sektorer.

  • Palantir Technologies aktiekurs har ökat med 136% under det senaste året.
  • Wall Street-analytiker förutspår en ytterligare uppgång på 37% för Palantir.
  • Företaget expanderar både inom offentlig och privat sektor, med nya betydande partnerskap.

Enligt finanssajten The Motley Fool har Palantir Technologies utvecklats till en stigande stjärna inom AI-sektorn, lite i skymundan av megaföretag som Microsoft och Nvidia. Palantir har haft en aktiekursökning på 136 procent det senaste året, och Wall Street-analytiker förutspår ytterligare uppgångar. Riktkurser från Wedbush Securities och Bank of America indikerar en potential på 37 procent.

Betydande offentliga kontrakt

En stor del av Palantirs verksamhet kommer från offentliga kontrakt med amerikanska militär- och försvarsmyndigheter samt deras västerländska allierade. Trots att tillväxttakten inom denna sektor har minskat de senaste åren, har företaget sett en 19-procentig ökning i intäkter från offentliga kontrakt under de första sex månaderna av 2024, vilket indikerar en ny tillväxtperiod.

Ett viktigt partnerskap med Microsoft, som integrerar Palantirs programvara med Microsofts Azure-plattform för amerikanska försvars- och underrättelseorgan, ses som en stor validering och förväntas återuppliva tillväxten inom den offentliga sektorn.

Snabb tillväxt inom den privata sektorn

Palantir har länge kritiserats för att vara alltför beroende av offentliga kontrakt, men lanseringen av deras AI-plattform i april 2023 har gett företaget ett betydande uppsving inom den privata sektorn. Kundantalet har totalt ökat med 41 procent till 593 klienter, och antalet kunder inom den kommersiella sektorn har ökat med 55 procent till 467 kunder under det senaste året.

Palantir har också ingått partnerskap med stora aktörer som Oracle, vilket ytterligare förstärker deras närvaro inom den privata sektorn och genererar nya affärsmöjligheter.

Framtidsutsikter för aktiekursen

Flera faktorer talar för att Palantir-aktien kan fortsätta att stiga. Förutom de växande samarbetena med stora teknikföretag, har Palantir även visat starka finansiella resultat med positivt kassaflöde och nettovinst.

The Motley Fool är optimistiska om Palantirs framtid och tror att företagets inkluderande i S&P 500 kommer att locka ännu fler stora investerare. Sammantaget ser de stora möjligheter för fortsatt tillväxt och anser att 50 dollar bara är nästa steg på vägen för Palantir.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Palantir

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt