Analytiker justerar upp värdet för antennbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analytiker justerar upp värdet för antennbolaget

Analytiker

Teknikbolaget Gapwaves ser en uppgång på 1,4 procent på börsen efter att flera analytiker justerat sina motiverade värden för aktien. Bolaget presenterade sina delårssiffror, vilka visade på en ökad omsättning men även en större förlust mätt i EBITDA. Flera stora aktörer har nu höjt sina värderingsintervall för aktien.

  • Gapwaves lyfter 1,4 procent på börsen.
  • Analytiker höjer värderingen efter delårsrapport.
  • Fortsatt stark finansiering, potentiella nya avtal i sikte.

Enligt Finwire har Gapwaves aktie stigit med 1,4 procent efter att flera analytiker justerat sina motiverade värden. Bolaget presenterade sina senaste delårssiffror igår, som visade en ökad omsättning men också en större förlust mätt i EBITDA.

Analytiker höjer värderingen

Investmentbanken Carnegie har höjt sitt motiverade värde för Gapwaves till 27-34 kronor, från tidigare 26-33 kronor. Carnegie påpekar att försäljningsökningen fortfarande huvudsakligen kommer från NRE-relaterade intäkter från stora Tier 1-kunder inom fordonsindustrin, såsom HELLA och Bosch. En betydande positiv nyhet i rapporten var att produktionen av en av de antenner som utvecklats för Smartmicro hade påbörjats.

SEB, en annan storbank, har även höjt sitt värderingsintervall till 26-35 kronor, från tidigare 25-34 kronor, med ett mittpunktsvärde på 30,5 kronor per aktie. SEB konstaterar att Gapwaves fortsatt är väl finansierat med en kassa på 67 miljoner kronor och att ytterligare potentiella avtal med Tier 1-leverantörer kan stärka kassan ytterligare.

Starka försäljningssiffror och framtida möjligheter

Redeye har upprepat sitt motiverade värde på 39 kronor per aktie. De senaste siffrorna från bolaget bedöms som starka, och Redeye har höjt sina försäljningsestimat för andra halvåret med 40 procent. Prognosen för bruttoförsäljning har också höjts till 65 procent, vilket ökade EBITDA exklusive ACI med 5 miljoner kronor.

Gapwaves är ett teknikföretag som specialiserar sig på antennprodukter baserade på deras egenutvecklade, patenterade GAP-vågledarteknologi. Kunderna finns inom olika sektorer, inklusive tillverkare av radiolänkar, rymdobservatorier, försvarsindustrin och laboratorier både i Europa och USA. Företagets huvudkontor ligger i Göteborg.

Vid den senaste mätningen på Börskollen hade Gapwaves aktie 4796 ägare hos nätmäklaren Avanza och 1082 ägare hos Nordnet. Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och ser fram emot att rapportera om framtida framsteg och potentiella avtal för Gapwaves.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Gapwaves

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt