Analytiker gillar SKF:s delning – tidningen ger köpråd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Analytiker gillar SKF:s delning – tidningen ger köpråd

Analytiker

SKF:s beslut att dela upp koncernen och skapa ett separat börsbolag för fordonsverksamheten har mötts av glädje på börsen. Aktien steg med fem procent efter beskedet, och Affärsvärlden behåller sitt köpråd trots osäkerhet på kort sikt.

  • SKF delar upp koncernen och skapar ett separat börsbolag för fordonsverksamheten.
  • Aktien steg med fem procent efter beskedet.
  • Affärsvärlden behåller sitt köpråd på SKF.

Det är inte svårt att se logiken och uppsidan i den uppdelning av koncernen som SKF nu inleder. Det skriver Affärsvärlden i en kommentar på onsdagen.

Positivt mottagande på börsen

Beskedet att SKF avser att knoppa av sin verksamhet inom fordon som ett eget börsbolag möttes med glädje på börsen. Aktien steg omedelbart med fem procent under gårdagen, vilket signalerar marknadens positiva syn på förändringen.

Affärsvärlden behåller köpråd

Affärsvärlden, som sedan tidigare har ett köpråd på SKF, bedömer att aktien värderas till cirka 8 gånger rörelsevinsten. Trots att de närmaste kvartalen kan bli skakiga, väljer tidningen att behålla sitt köpråd.

SKF är en internationell aktör som producerar lager, tätningar, mekatroniska system och smörjsystem. Deras produktutbud inkluderar bland annat kullager, hylsor, lagerhus och radialtätningar. Eftermarknadsservice omfattar främst teknisk support, underhållstjänster, rådgivning och utbildning inom deras verksamhetsområde. SKF har närvaro över hela världen genom både sina återförsäljare och egna fabriker.

Hos nätmäklaren Avanza har SKF-aktien 25 020 ägare, medan Nordnet har 5 645 ägare av samma aktie vid den senaste mätningen som gjordes av oss på Börskollen. Vi fortsätter att följa utvecklingen noggrant och rapportera om SKF:s framtida strategiska beslut och hur de påverkar aktieägarna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SKF

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt