Analyshuset sänker motiverat värde av teknikbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analyshuset sänker motiverat värde av teknikbolaget

Analyshuset

Carnegie har justerat sitt värderingsintervall för teknikföretaget Maven Wireless. Det motiverade aktievärdet sänks till 11-15 kronor per aktie, ned från tidigare 15-19 kronor. Den senaste utvecklingen under det tredje kvartalet visar både styrkor och svagheter, vilket påverkat prognoserna. Förseningar i produktlanseringar och utmaningar på den nordamerikanska marknaden är några av faktorerna bakom justeringen.

  • Carnegie sänker värderingsintervallet för Maven Wireless.
  • Förseningar i produktlansering och Nordamerika-expansion påverkar prognoserna.
  • Orderingången under Q3’24 var stark, men med säsongsmässiga svagheter.

Carnegies analys av kvartalet

Enligt Finwire beskriver Carnegie det tredje kvartalet för Maven Wireless som blandat. Medan orderingången imponerade, var omsättning, resultat och kassaflöde svaga. Carnegie betonar att det tredje kvartalet ofta präglas av säsongsmässiga svagheter, något som bidrar till den nedjusterade värderingen.

Förseningar och förväntningar

Förseningarna i lanseringen av produkten Nimbus och utmaningar med att vinna order i Nordamerika har lett till att Carnegie justerar sina tillväxtprognoser. Ursprungligen förväntades viss försäljning i Nordamerika och leveranser av Nimbus under 2024, men dessa har nu skjutits fram till 2025. Carnegie framhåller att leveranstiderna har återgått till normala 2–4 månader.

Framtida prognoser

Trots de säsongsmässiga svagheterna under Q3’24, uppgick orderingången till 65 miljoner kronor, varav 17 miljoner kronor avser leverans 2025. Carnegie förväntar sig att cirka 48 miljoner kronor kommer att levereras under det fjärde kvartalet 2024, med viss ytterligare leverans från den befintliga orderboken. Detta innebär att den totala försäljningen förväntas nå 53 miljoner kronor under Q4’24.

Vi på Börskollen ser att Maven Wireless, med sina innovativa lösningar för trådlös täckning, fortsätter att navigera en utmanande, men potentiellt lovande marknad. Det är viktigt att följa hur de lyckas hantera dessa förseningar och de framtida möjligheterna för tillväxt.

Maven Wireless, med huvudkontor i Kista, specialiserar sig på distribuerade antennsystem (DAS) för att förbättra trådlös täckning i olika miljöer. Bolaget har en betydande närvaro bland investerare, med 2108 ägare hos Avanza och 892 hos Nordnet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Maven Wireless

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt