Analyshuset köpstämplar Securitas efter stark rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analyshuset köpstämplar Securitas efter stark rapport

Analyshuset

Efter publiceringen av säkerhetsbolaget Securitas Q2-rapport har Kepler Cheuvreux reviderat sin riktkurs uppåt till 130 kronor från tidigare 125 kronor och rekommenderar fortsatt köp. Analyshuset har även justerat sin vinstprognos och förutspår en ökad marginal, även om denna ligger något under bolagets egna mål.

  • Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Securitas till 130 kronor.
  • Vinstprognosen per aktie justeras upp med 5 procent.
  • Marginalen förväntas öka till 7,2 procent till 2026.

Stabil utveckling och förbättrad marginal

Enligt Kepler Cheuvreux rapporterade Securitas en stabil utveckling i alla sina divisioner under det andra kvartalet. Särskilt noterades en förbättrad marginal på den europeiska marknaden, som ökade från 5,0 till 6,4 procent. Detta indikerar att bolaget är på rätt väg med sina synergier och integrationsprojekt, även om det finns mer arbete kvar att göra.

Förväntningar på framtida synergier och omstruktureringskostnader

Kepler Cheuvreux påpekar i sin analys att ytterligare integrationer av IT-plattformar kan leda till bättre synergier, men också till omstruktureringskostnader som analytikerna uttrycker en viss besvikelse över. Trots detta håller Kepler fast vid sin positiva syn på bolaget och förutspår att nettovinsten i relation till EBITDA kommer att förbättras.

"Trots utdelningen och ett fortsatt svagt kassaflöde i Q2 var nettovinsten i relation till EBITDA oförändrat på 2,9 gånger. Vi förutspår ett säsongsmässigt starkare kassaflöde under andra halvåret som driver ner det till 2,6 gånger i slutet av 2024", skriver Kepler.

Andra analyshus följer efter

Även andra analyshus har reagerat positivt på Securitas kvartalsrapport. Pareto har gjort mindre höjningar av sina prognoser och bibehåller sin riktkurs på 135 kronor. DNB och SEB har också reviderat sina riktkurser uppåt, till 160 kronor respektive 140 kronor, och båda analyshusen upprepar sin rekommendation att köpa aktien.

Vi på Börskollen noterar att det finns en bred samstämmighet bland analytikerna om att Securitas visar styrka och potential för framtida tillväxt, vilket gör aktien värd att hålla ett öga på framöver.

För mer detaljerad information, se Finwire.

Börskollen om Securitas

Securitas är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SECU B på Large Cap. Securitas verkar inom sektorn Industri och aktien har 31329 st ägare hos Avanza samt 7088 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Securitas är ett internationellt företag som specialiserar sig på säkerhetstjänster. De tillhandahåller en mängd olika tjänster, inklusive fast och rörlig övervakning, elektronisk säkerhet, brandskydd, GPS-tjänster och diverse riskhantering. Företagets kunder finns inom många olika sektorer och är spridda över hela världen. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Securitas, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Securitas

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt