Analyshuset höjer Embracer till 40 kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analyshuset höjer Embracer till 40 kronor

Analyshuset

Analyshuset Kepler Cheuvreux har upprepat sin köprekommendation för gamingbolaget Embracer och höjt riktkursen från 36 till 40 kronor. Enligt analysen är Asmodee, ett av Embracers dotterbolag, en avgörande faktor för denna uppgradering.

  • Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Embracer till 40 kronor från 36 kronor.
  • Asmodee bedöms vara en nyckelkomponent med betydande tillväxtpotential.
  • Embracer aktie steg med 6,3 procent till 25,55 kronor efter nyheten.

Kepler Cheuvreux har uppdaterat sina prognoser för Embracer och ser positivt på framtiden för företaget. Analyshuset menar att Asmodee, ett dotterbolag inom Embracer-koncernen, är en central del i deras bedömning. Enligt Kepler är Asmodee ett "icke-cykliskt tillväxtbolag med betydande skalfördelar", vilket stödjer ytterligare förvärv inom koncernen. Verksamheten planeras att delas ut till aktieägarna under året och kan potentiellt motsvara 24 kronor per aktie, vilket gör Asmodee till en viktig komponent i Embracers framtidsutsikter.

Förändrad värderingsmetodik

Analyshuset anger att dess prognoser för Embracer är i linje med bolagets egna guidningar för åren 2024 och 2025. Justeringarna speglar bland annat avyttringar som bolaget genomfört. Kepler har också ändrat sin värderingsmetodik till en så kallad "summa-av-delarna-värdering" med anledning av att Embracer har meddelat en uppdelning i tre delar. Den höjda riktkursen påverkas också av en lägre finansiell skuldsättning och en minskning av den upplevda risknivån.

Positiv marknadsreaktion

Efter att Kepler Cheuvreux publicerat sin uppdaterade analys steg Embracers aktie med 6,3 procent till 25,55 kronor. Detta visar att marknaden reagerade positivt på nyheterna om den höjda riktkursen och analyshusets fortsatt positiva syn på bolagets framtid.

För mer detaljerad information, vänligen se Finwire.

Vi på Börskollen kommer fortsätta att följa Embracers utveckling noga och rapportera om de senaste nyheterna inom branschen.

Börskollen om Embracer

Embracer är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EMBRAC B på Large Cap. Embracer verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 88731 st ägare hos Avanza samt 13769 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Embracer Group sysslar med att köpa upp, utveckla och ge ut spel för både PC och konsoler på den internationella marknaden. Företaget har en omfattande samling av spel med hundratals egna varumärken, bland annat Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Huvudkontoret ligger i Karlstad, men de har en global räckvidd genom sina dotterbolag Deep Silver/Koch Media, THQ Nordic och Coffee Stain. Spelen utvecklas både av företagets egna studios och av kontrakterade utvecklare runt om i världen.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Embracer, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt