Analyshus skruvar upp riktkursen för Storytel
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analyshus skruvar upp riktkursen för Storytel

Analyshus

Efter Storytels starka Q2-rapport har både Kepler Cheuvreux och Pareto höjt sina riktkurser för bolaget. Kepler Cheuvreux justerar upp sin prognos från 63 till 76 kronor, medan Pareto bibehåller sin riktkurs på 95 kronor. Företagets ebitda-marginal och abonnenttillväxt visar på fortsatt positiv utveckling.

  • Kepler Cheuvreux höjer riktkursen till 76 kronor och upprepar köp.
  • Storytel uppnådde en rekordhög ebitda-marginal på 13,8 procent under Q2 2024.
  • Pareto ser fortsatt starkt affärsmomentum och bibehåller riktkursen på 95 kronor.

Kepler Cheuvreux höjer prognosen

Efter att Storytel presenterade sin Q2-rapport, har Kepler Cheuvreux höjt sin riktkurs för ljudboksspecialisten från 63 till 76 kronor, samtidigt som de upprepar sin rekommendation om köp. De justerar även sin prognos för den långsiktiga ebitda-marginalen till 17 procent, upp från tidigare 15 procent. Enligt Kepler Cheuvreux verkar Storytel vara på god väg att nå sitt mål om en ebitda-marginal över 13 procent för 2024 och över 15 procent till 2026. Detta tillskrivs ökad intäktstillväxt och minskade kostnader. Läs mer på Finwire.

Pareto ser fortsatt potential

Även Pareto har en positiv syn på Storytels senaste kvartalsresultat och gör mindre justeringar av sina estimat, samtidigt som de behåller riktkursen på 95 kronor. Pareto lyfter fram att verksamheten fortfarande är undervärderad ur ett streamingsektorperspektiv och att förbättrat kassaflöde kommer att leda till en nettokassaposition i början av 2025.

Enligt Pareto finns solida värderingsstöd och starkt affärsmomentum, vilket ger en attraktiv potential för Storytel-aktien. De ser också lovande utsikter inför det säsongsmässigt starkaste tredje kvartalet.

Vi på Börskollen följer noga Storytels utveckling, och med dessa positiva signaler från både Kepler Cheuvreux och Pareto, blir det spännande att se hur bolaget presterar framöver.

Börskollen om Storytel

Storytel är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern STORY B på First North. Storytel verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 18481 st ägare hos Avanza samt 4004 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Storytel är en digital tjänsteleverantör som specialiserar sig på två huvudområden: Streaming och Publishing. Bland deras tjänster finns prenumerationer för ljudböcker och e-böcker, samt diverse ljudboksproduktioner. Företaget samarbetar med flera olika bokförlag för att driva sin verksamhet. Huvuddelen av Storytels kunder finns i Norden och Europa, och företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Storytel, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Storytel

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Storytel

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt