Analyshus höjer värderingen för teknkikkoncernen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analyshus höjer värderingen för teknkikkoncernen

Analyshus

Analysfirman Redeye har uppdaterat sitt värderingsintervall för teknikkoncernen Sdiptech efter ett starkt andra kvartal. Med en stabil försäljningsökning och god marginal ser Redeye fortsatt positivt på bolagets framtid, trots utmaningar på räntemarknaden.

  • Redeye höjer värderingsintervallet för Sdiptech till 220-600 kronor.
  • Sdiptech rapporterar en försäljningsökning på 19 procent i Q2.
  • Bolaget förväntas öka förvärvstakten när räntorna sjunker.

Enligt en ny analys från Finwire har Redeye, till följd av en lägre räntemiljö, valt att höja värderingsintervallet för Sdiptech från tidigare 200-580 kronor till 220-600 kronor. Samtidigt justeras det motiverade värdet i basscenariot upp från 380 till 400 kronor.

Stark försäljningsökning och stabil marginal

I det andra kvartalet visade Sdiptech en försäljningsökning på 19 procent, varav den organiska tillväxten stod för 9 procent, exklusive valutaeffekter. Detta resultat låg i linje med Redeyes förväntningar. Dessutom rapporterade bolaget en solid ebita-marginal på 18,7 procent, trots ett minskat nettoresultat med 8 procent.

Förvärvstakt och skuldsättningsnivå

Redeye noterar att Sdiptech har behövt dra ner på förvärvstakten på grund av den högre räntemiljön. Bolaget har dock nu återgått till en rimlig skuldsättningsnivå. Analytikerna förutspår att Sdiptech kommer att öka förvärvstakten igen i takt med att räntorna sänks.

"Bolaget står inför betydande tilläggsköpeskillingar under innevarande år och kommande år, men vi förväntar oss att det kommer att hantera detta med starka kassaflöden och disciplin kring värderingarna, vilket leder till en nettoskuldsättningsgrad kring nuvarande nivåer," skriver Redeye.

På Börskollen följer vi utvecklingen noga och ser fram emot att se hur Sdiptech hanterar de kommande utmaningarna och möjligheterna som en förändrad räntemiljö innebär.

Börskollen om Sdiptech

Sdiptech är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SDIP B på Mid Cap. Sdiptech verkar inom sektorn Industri och aktien har 5468 st ägare hos Avanza samt 1364 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Sdiptech är en svensk teknikgrupp som fokuserar på stadsmiljöers infrastruktur. Företaget tillhandahåller specialiserade tjänster och produkter inom områden som nyinstallation, uppgradering, service och underhåll. Sdiptech satsar på att växa genom att utnyttja synergier inom koncernen, samt genom organisk tillväxt och förvärv av andra företag. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Sdiptech, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sdiptech

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Sdiptech

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt