Analyshus höjer prognosen för Vertiseit efter starkt kvartal
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analyshus höjer prognosen för Vertiseit efter starkt kvartal

Analyshus

Redeye har justerat upp sina prognoser för Vertiseits ebitda-capex med fyra procent för åren 2024-2025. Samtidigt höjer de det motiverade värdet på aktien från 50 till 53 kronor. Försäljningsprognoserna lämnas dock nästintill oförändrade.

  • Prognosen för ebitda-capex höjs med fyra procent för 2024-2025
  • Motiverat värde på aktien ökar från 50 till 53 kronor
  • Försäljningsprognoserna förblir nästan oförändrade

Enligt Finwire rapporterade Vertiseit ett ebitda-capex på 13,3 miljoner kronor, vilket överträffade Redeyes förväntningar på 10,9 miljoner kronor. Detta resulterade i en ebitda-capex-marginal på 15,4 procent. Den positiva avvikelsen beror enligt analytikerna på högre bruttovinst och lägre kostnader för avskrivningar och nedskrivningar.

Stabil tillväxt och marknadsförhållanden

ARR-tillväxten för Vertiseit fortsatte att accelerera och nådde 21 procent. Ledningen beskriver de nuvarande och framtida marknadsförhållandena som stabila, vilket bidrar till den positiva synen på bolagets framtidsutsikter. Redeye motiverar sina höjningar med att bolaget visat på fortsatt solid lönsamhet och en sund ebitda-capex-nivå på cirka 15 procent.

Analytiker ser fortsatt potential

Redeye anser att Vertiseit fortfarande är ett intressant investeringscase, även om uppsidan i multipelexpansionen inte är lika stor som tidigare. Trots att aktiekursen har ökat med cirka 110 procent under året, handlas Vertiseit till 19 gånger respektive 16 gånger ebitda-capex för 2024 och 2025.

Vi på Börskollen noterar att Redeyes uppdaterade prognoser och positiva syn på Vertiseit kan bidra till fortsatt intresse för aktien bland investerare. Det återstår att se hur marknaden reagerar på dessa justeringar och om Vertiseit kan fortsätta att leverera enligt de uppsatta målen.

Börskollen om Vertiseit

Vertiseit är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VERT B på First North. Vertiseit verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 1536 st ägare hos Avanza samt 300 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Vertiseit är ett teknikföretag inom detaljhandeln som tillhandahåller kompletta digitala lösningar för att förbättra kundupplevelsen i butiker. Företaget erbjuder en kombination av mjukvaruplattformar, hårdvarulösningar samt strategisk och konceptuell utveckling för sina företagskunder. Bland deras egenutvecklade produkter finns CMS-system, övervakningsverktyg och analysverktyg för digital kundkommunikation. Bolagets verksamhet är huvudsakligen fokuserad på Sverige och den nordiska regionen.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Vertiseit, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Vertiseit

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Vertiseit

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt