Analysguiden sänker motiverat värdet för Fastpartner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden sänker motiverat värdet för Fastpartner

Analysguiden

Det motiverade värdet på Fastpartners aktier sänks nu av Analysguiden från 77 kronor till 72 kronor. Detta kommer efter det att Fastpartner i sin Q3-rapport visade på ökade hyresintäkter och driftnetto, men även ett minskat förvaltningsresultat. Sänkningen speglar en rabatt på 27% mot Fastpartners rapporterade substansvärde per aktie.

Fastpartners Q3-rapport visade på både höjda hyresintäkter och driftnetto. Trots detta sjönk förvaltningsresultatet med nästan 24 procent till 195,6 miljoner kronor. Detta resultat är starkt kopplat till Riksbankens räntebeslut, en minskning med 25 baspunkter skulle ge en positiv effekt om 40 miljoner kronor.

Fastpartner håller fast vid sina mål

Trots den nedåtgående justeringen av det motiverade värdet, håller Fastpartner fast vid sina finansiella mål. Enligt Analysguiden ligger det rullande förvaltningsresultatet idag på omkring 700 miljoner kronor. Fastpartner har uttalat att deras mål är att nå 1,1 miljarder kronor till år 2025.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Spegling av marknadens situation

Analysguidens sänkning av det motiverade värdet för Fastpartner reflekterar en rabatt på 27 procent mot Fastpartners rapporterade substansvärde per aktie. Denna justering är i linje med hur andra noterade fastighetsbolag handlas på marknaden för tillfället, enligt Analysguiden.

Om Fastpartner

Fastpartner är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 2299st ägare hos Avanza samt 542st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

FastPartner är ett fastighetsbolag. Bolaget äger, förvaltar och utvecklar ett brett utbud av kommersiella fastigheter. Fastighetsportföljen är diversifierad och huvudsakligen inriktad mot större expansiva områden runtom Syd- och Mellansverige. Målet är att bedriva verksamhet som ger stabilt kassaflöde på sikt samt god värdetillväxt. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fastpartner

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fastpartner

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt