Analysguiden höjer industribolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden höjer industribolaget

Analysguiden

I en nyligen publicerad uppdragsanalys meddelade Analysguiden att de har beslutat att höja värderingsintervallet för industribolaget VBG Group. Det nya intervallet ligger nu mellan 250 och 270 kronor, uppe från tidigare 243 kronor. Analysguiden menar att VBG Group fortfarande undervärderas jämfört med andra långsiktigt lönsamma industribolag.

Enligt Analysguiden är företagets utsikter mer positiva än för många andra inom samma sektor. De poängterar att VBG Group's EV/EBIT för 2023 ligger på omkring 8, vilket kan jämföras med 15 för referensgruppen. Detta tyder på att VBG Group för närvarande värderas till ett lägre pris i förhållande till sina intäkter än vad dess konkurrenter gör.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Starka kassaflöden och minskad nettoskuld

Analysguiden påpekar även att VBG Group har starka kassaflöden vilket gradvis minskar företagets nettoskuld. Denna situation ger företaget god flexibilitet för antingen att genomföra förvärv eller att höja sina utdelningar till aktieägarna. Dessa faktorer bidrar till Analysguidens beslut att höja värderingsintervallet för VBG Group och stärker deras tro på företagets framtida lönsamhet.

Om VBG Group

VBG Group är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 6363st ägare hos Avanza samt 1479st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

VBG Group är en industrikoncern. Koncernen investerar, äger och förvaltar ett flertal större industribolag på global nivå. Industribolagen verkar med egen affärsinriktning och exempel på produkter inom koncernen innefattar exempelvis släpvagnskopplingar, trailers, klimatsystem, samt axel- och navkopplingar. Störst verksamhet återfinns inom Europa, Nordamerika och Asien. Huvudkontoret ligger i Trollhättan.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om VBG Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien VBG Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt