Analysfirma rekommenderar blankning i Fortnox
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analysfirma rekommenderar blankning i Fortnox

Analysfirma

Den brittiska analysfirman The Analyst har nyligen publicerat en analys där de rekommenderar att blanka aktien i affärssystembolaget Fortnox. Detta har lett till en kraftig nedgång för aktien som föll med närmare 7 procent under tisdagen. Fortnox har kontaktat analytiker för att kommentera situationen, vilket bekräftas av Redeye.

  • The Analyst rekommenderar att blanka Fortnox aktie
  • Aktien föll med nästan 7 procent under tisdagen
  • Fortnox har varit i kontakt med analytiker för att diskutera situationen

Rekommendationen från The Analyst

Nyhetsbyrån Direkt rapporterar att den brittiska analysfirman The Analyst har publicerat en analys där de rekommenderar "short" för Fortnox, vilket innebär att investerare uppmanas att blanka aktien. Enligt analysen förväntas aktien minska i värde, vilket har fått marknaden att reagera kraftigt.

Marknadens reaktion och bolagets svar

Efter att nyheten blev känd föll Fortnox aktie med närmare 7 procent under tisdagen. Enligt Dagens Industri har Fortnox varit i kontakt med analytiker för att diskutera situationen. Redeye, som också har kommenterat händelsen, menar dock att ledningens uttalanden inte rättfärdigar den kraftiga nedgången.

Fortnox affärsmodell och nuläge

Fortnox erbjuder webbaserade mjukvarulösningar som täcker olika affärsprocesser som bokföring, fakturering, orderhantering, försäljningsstöd och e-handel, främst riktade mot små och medelstora företag samt föreningar. Deras molnbaserade plattform gör det möjligt för användare att få tillgång till programvarorna globalt från vilken dator som helst med internetuppkoppling.

Bolaget har också ett dotterbolag, Nox Finans, som tillhandahåller finansiella tjänster kopplade till fakturahantering. Fortnox huvudkontor ligger i Växjö och bolaget är populärt bland svenska investerare, med 45 703 ägare hos nätmäklaren Avanza och 6 832 ägare hos Nordnet enligt senaste mätningen av oss på Börskollen.

För tillfället handlas Fortnox aktie kring nollstrecket, vilket indikerar en osäkerhet bland investerarna om framtida kursutveckling. Det återstår att se hur marknaden kommer att reagera på bolagets fortsatta kommunikation och eventuella motåtgärder.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fortnox

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fortnox

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt