Analys: Potential för nystart för godisjätten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analys: Potential för nystart för godisjätten

Analys:

Cloetta står inför en osäker framtid efter att ha skrotat sitt miljardprojekt i Nederländerna. Veligheten kring beslutet har kostat företaget värdefull tid och resurser. Trots detta ser vissa analytiker möjligheter för en nystart för godistillverkaren. Affärsvärlden har analyserat situationen och kommit fram till ett neutralt råd för Cloettas aktie.

  • Cloetta skrotar miljardprojektet i Nederländerna
  • Analytiker ser potential för en nystart
  • Osäkerhet kring ägarstyrning och framtida nedskrivningar

Stoppat fabriksprojekt skapar osäkerhet

Enligt en ny analys från Affärsvärlden har beslutet att avbryta bygget av en ny fabrik i Nederländerna skapat osäkerhet kring Cloettas framtid. Veligheten från huvudägaren och styrelsen har resulterat i förlorad tid som kunde ha använts för att hantera de befintliga utmaningarna i produktionskedjan. Trots detta kan beslutet på sikt leda till en nystart för företaget.

Positiva signaler och potentiella risker

Affärsvärlden ser positivt på vissa signaler från Cloetta, särskilt när det gäller hanteringen av den tidigare problematiska lösviktsaffären. Det finns dock en oro för att 2024 kan avslutas med betydande nedskrivningar, vilket skulle kräva att företaget rensar upp i sina gamla affärer. Analytiker påpekar att även om det finns en uppsida i aktien, är framtiden för Cloetta fortfarande osäker.

Framtidsutsikter för Cloetta

I sin analys ger Affärsvärlden inget direkt köpråd för Cloettas aktie. De konstaterar att det finns en potential för aktieuppgång om marknaden återfår förtroende för företaget, men uttrycker samtidigt tveksamhet över om detta kommer att ske. Vi på Börskollen har noterat att Cloetta har ett betydande antal ägare hos nätmäklarna Avanza och Nordnet, vilket visar på ett fortsatt intresse för aktien trots osäkerheten.

Cloetta, grundat 1862, är känt för sina sötsaker och har ett brett internationellt produktutbud. Bland deras varumärken finns Läkerol och Kexchoklad. Företaget har sitt huvudkontor i Kista och är verksamt främst i Norden och Europa. Trots de utmaningar som företaget står inför, finns det en potential för förändring och tillväxt om rätt beslut fattas framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cloetta

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Cloetta

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt