Analys: Nischförsäkringsbolaget rimligt värderat – givet sina risker
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analys: Nischförsäkringsbolaget rimligt värderat – givet sina risker

Analys:

Värderingen av Solids aktie, ett nischförsäkringsbolag, ses som låg medan en försämrad konjunktur och ägarbyte hos en av företagets centrala samarbetspartners framträder som klara risker. Är den låga värderingen tillräcklig för att dra till sig investerare, undrar Affärsvärlden i en analys.

I Affärsvärldens huvudscenario ser tidningen en möjlig ökning på 17 procent i aktien på ett par års sikt. Trots detta, Solid är ett relativt litet företag vars affär inte växer särskilt snabbt och som verkar vara utsatt för viss konjunkturrisk. Med detta i åtanke, anser Affärsvärlden att en p/e 8 är en rimlig värdering för företaget.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Insiderägande och risker

Insiderägandet i Solid inspirerar dock inte till förtroende. Dessutom ses ägarbytet av Netonnet, en av Solids nyckelpartners, till en aktör som använder en av Solid's konkurrenter för produktförsäkringar, som en risk att hålla ett öga på. Affärsvärlden rekommenderar neutrala råd för Solid Försäkring, vilket understryker den komplexa situationen företaget står inför.

Om Solid Försäkring

Solid Försäkring är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 9865st ägare hos Avanza samt 2617st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Solid Försäkring bedriver skadeförsäkringsverksamhet i Norden samt i mindre omfattning även i vissa andra länder i Europa. Bolaget erbjuder specialförsäkringar med huvudinriktning på försäkringar av nischkaraktär inom segmenten Produkt, Trygghet samt Assistans. Bolagets försäkringar riktar sig primärt till privat­personer. Solid Försäkring grundades 1993 och har sitt huvudkontor i Helsingborg

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Solid Försäkring

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Solid Försäkring

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt