Analys: Ljusning i horisonten för Storskogen?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analys: Ljusning i horisonten för Storskogen?

Analys:

Efter en svag aktieutveckling med ett fall på över 20 procent vid nyligen presenterat bokslut, meddelar igår Storskogens grundare Daniel Kaplan att han lämnar sin post som VD. Affärsvärlden rapporterar att trots den nuvarande situationen finns det en potential för aktien att öka med 56 procent på några års sikt.

  • Storskogens grundare Daniel Kaplan lämnar sin roll som VD efter en svag aktieutveckling.
  • Trots det svaga läget har Affärsvärlden sett en potential för aktien att öka med 56 procent på några års sikt.

Svag utveckling för Storskogen

Storskogen, en av de mest omtalade noteringarna under 2021, har upplevt en svag utveckling de senaste åren. Med ett nyligen presenterat bokslut där aktien föll kraftigt, har företagets situation hamnat under lupp.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Grundarens avgång och aktiens framtid

Med denna bakgrund meddelar nu företagets grundare Daniel Kaplan att han avgår från sin post som VD. Trots denna utveckling och osäkerhet kring företagets framtid, ser Affärsvärlden en ljusning i horisonten.

Tidningen rapporterar i sin analys att det finns en potential för aktien att öka med 56 procent inom de närmaste åren. "Vi står fortsatt vid sidlinjen men aktien är inte särskilt svår att räkna hem rent värderingsmässigt", skriver Affärsvärlden i sin slutsats, och ger därmed ett neutralt råd rörande aktien.

Om Storskogen

Storskogen är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 26156st ägare hos Avanza samt 5781st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Storskogen är en privatägd bolagsgrupp som förvärvar och driver bolag inom varierande sektorer. Bolaget är uppdelat i tre affärsområden: tjänster, handel och industri. Visionen är att vara en långsiktig ägare med kapacitet att stötta företagen med kapital och kompetens. Bolaget fokuserar på förvärv av små- och medelstora företag inom Norden och Europa. Storskogen grundades 2012 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Storskogen

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Storskogen

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt