Analys: Köp snabbväxande djurhälsoaktien för 30 % uppsida
Det globala djurhälsoföretaget Vimian skapar rubriker med sin snabba tillväxt och ambitiösa mål. Bolaget har dubblat sin vinst varje år och är verksamt på över 90 marknader. Med en global marknad som förväntas fördubblas inom de kommande åren, kan Vimian-aktien vara ett attraktivt investeringscase menar Privata Affärer i en färsk analys.
Nyheten i korta drag
- Vimian har en genomsnittlig årlig vinstökning på 100 procent och är verksam på över 90 marknader.
- Den globala marknaden för djurhälsa förväntas växa till 107 miljarder euro fram till 2030.
- Tidningen rekommenderar KÖP med en riktkurs på 34 kronor vilket per idag motsvarar en uppsida på drygt 30 procent.
Vimian, som blev populär på börsen under pandemin, har en bred verksamhet med fyra snabbväxande segment: Specialty Pharma, Medtech, Veterinary Services och Diagnostics. Med 50 000 produkter, 110 patent och 15 000 kunder, erbjuder företaget en mängd tjänster för både veterinärer och djurägare.
"I november fick dessutom finländska djurtillbehörs- och djurmatskedjan Musti ett bud på sig. Vi analyserade Musti i november i fjol och det blev en fin resa för dem som klev på aktien då. Finns det fler bolag som har sin aktie noterad på börsen inom denna nisch? Jodå, och ett exempel är Vimian," skriver Privata Affärer i sin analys.
Detta rapporterar Privata Affärer om.
En stark aktör på en växande marknad
Den globala djurhälsomarknaden omsätter 56 miljarder euro och förväntas växa till 107 miljarder euro fram till 2030. Med stark och icke-cyklisk tillväxt, ser Vimian betydande möjligheter för ytterligare värdeskapande förvärv. Bolaget har en pipeline för sådana, som utvecklas kontinuerligt med fokus på såväl befintliga som potentiella nya områden av den globala djurhälsomarknaden.
Vimian siktar på att uppnå en genomsnittlig årlig försäljningstillväxt om minst 30 procent på medellång sikt, varav organisk försäljningstillväxt ska överstiga 15 procent årligen. Bolaget har också som mål att uppnå en justerad rörelsemarginal före nedskrivningar på cirka 35 procent på medellång sikt.