Analys: Hög skuldsättning i fordonsåterförsäljaren oroar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analys: Hög skuldsättning i fordonsåterförsäljaren oroar

Analys:

Ferronordic, en ledande distributör av tunga fordon, har nyligen presenterat nya finansiella mål under en kapitalmarknadsdag. Trots att aktien värderas attraktivt utifrån framtida vinstprognoser, kvarstår oron över bolagets höga skuldsättning. Analytiker råder investerare att inta en försiktig hållning i rådande ekonomiska klimat, enligt en nyhet från Finwire/Börsveckan.

  • Ferronordic presenterade nya finansiella mål vid en kapitalmarknadsdag.
  • Bolaget har en hög skuldsättning, vilket medför ökad risk.
  • Analytiker rekommenderar att avvakta med investeringar i nuvarande konjunktur.

Attraktiv värdering men hög risk

Enligt analysen från Börsveckan handlas Ferronordic till ett p/e-tal på 8,0 baserat på vinstprognosen för 2024 och 6,9 för 2025. Med dessa siffror kan aktien framstå som attraktiv för investerare som söker tillväxtmöjligheter. Dock innebär bolagets höga skuldsättning en betydande risk, särskilt om den förväntade återhämtningen i marknaden fördröjs.

Försiktighet i rådande konjunktur

Analyshuset uttrycker oro över den kortsiktiga risken som den höga skuldsättningen medför. De menar att värderingen av Ferronordic inte är helt orimlig, men rekommenderar ändå försiktighet. Med en investeringshorisont på 12 månader väljer de att inta en försiktig strategi och råder investerare att avvakta i nuvarande konjunkturmiljö.

Ferronordics verksamhet och kundbas

Ferronordic, med sitt huvudkontor i Stockholm, är specialiserade på distribution av tunga fordon och relaterade reservdelar. Företaget grundades 2010 och erbjuder en bred produktportfölj som inkluderar bulldozers, kranar och batterisystem, samt eftermarknadsservice och leasingtjänster. Deras kundbas utgörs främst av stora industriella företag, och reservdelarna används ofta i tunga lastbilar.

Vid den senaste mätningen noterade vi på Börskollen att Ferronordic har 6663 aktieägare hos Avanza och 1041 hos Nordnet. Denna ägarbas speglar ett visst intresse för aktien, men det är viktigt att noga överväga de ekonomiska riskerna innan några investeringsbeslut fattas.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ferronordic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ferronordic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt