Analys: Här är nästa kontraktstillverkare som kan tvingas vinstvarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analys: Här är nästa kontraktstillverkare som kan tvingas vinstvarna

Analys:

Efter en period av intensiv expansion står nu kontraktstillverkarna inför stora utmaningar. Med vinstvarningar från flera aktörer och risk för att fler följer efter, ser marknaden ut att bli allt mer osäker. Det rapporterar Dagens industri i sin senaste analys.

  • Kontraktstillverkare möter en svår marknad efter globalt virusutbrott.
  • Flera företag har redan vinstvarnat, inklusive Note och Kitron.
  • Hanza förväntas följa samma trend med lägre rörelsevinst och försenade finansiella mål.

Efter det globala virusutbrottet har kontraktstillverkarna fått se sina leverantörskedjor sättas på prov. Initialt framstod de som vinnare, men nu viker marknaden och den konjunkturkänsliga affärsmodellen får kämpa. Det skriver Dagens industri i en analys på onsdagen.

Vinstvarningar skakar branschen

Den senaste tiden har det varit tufft för kontraktstillverkarna. Finländska Scanfil reviderade sin helårsprognos i somras, svenska Note gick ut med en vinstvarning i torsdags och i söndags följde norska Kitron upp med sin egen vinstvarning.

Hanza under lupp

Med tanke på de senaste vinstvarningarna inom branschen är risken stor att Hanza också kommer att misslyckas med att nå analytikernas förväntningar under andra halvåret i år. Dagens industri förutspår att rörelsevinsten kommer att vara 20 procent lägre än konsensus. Dessutom förväntas Hanza, likt Note, skjuta upp sina finansiella mål med ett år.

Dagens industri betraktar Hanza som en stark vinstvarningskandidat och menar att aktien inte är attraktiv trots ett kursfall på 35 procent hittills i år. Hanza Holding, grundat 2008, är ett företag specialiserat på tillverkning och erbjuder kompletta lösningar inom mekanik, elektronik, kablage och slutmontering. Företaget tillhandahåller även service och teknisk support efter försäljning och har sin största verksamhet i Norden, Baltikum och Asien.

Vid senaste mätningen av oss på Börskollen hade Hanza-aktien 7469 ägare hos nätmäklaren Avanza och 1148 ägare hos Nordnet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kitron

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt