Amerikanskt monsterbud på Pagero – "Sannolikheten hög att det går igenom"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Amerikanskt monsterbud på Pagero – "Sannolikheten hög att det går igenom"

Amerikanskt

Amerikanska företaget Vertex, känt för sina skattesystem, har lagt fram ett bud på det svenska mjukvaruföretaget Pagero Group. Budet ligger på 36 kronor per aktie, vilket innebär en premie på 71 procent och totalt värderar företaget till cirka 5,8 miljarder kronor. Enligt Affärsvärlden är det ett generöst bud.

Pagero Group, ett mjukvaruföretag baserat i Sverige, kan komma att bli en del av Vertex. Det amerikanska företaget, som specialiserar sig på system för skattelösningar, har lagt ett bud som värderar Pagero till 5,8 miljarder kronor. Budet ligger på 36 kronor per aktie, vilket innebär en betydande premie på över 70 procent.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Storägare och VD tros acceptera budet

Enligt Affärsvärlden är budet generöst. Tidningens uppköpsguide indikerar att budet har hög sannolikhet att accepteras av Pageros storägare och VD. I deras kommentar skriver de: "Att både storägarna och vd har åtagit sig att acceptera budet tyder på att sannolikheten är hög att budet går igenom."

I nuläget handlas Pageros aktie för 35,50 kronor. Det innebär att det finns en uppsida på 1,4 procent till budnivån. Detta skulle kunna innebära en betydande vinst för aktieägare om budet accepteras.

Om Pagero Group

Pagero Group är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 2341st ägare hos Avanza samt 248st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Pagero är ett SaaS-bolag. Bolaget tillhandahåller molnbaserade tjänster inriktat mot affärsnätverk som ansluter köpare och säljare för ett automatisera ordrar, fakturor, betalningsinstruktioner och andra affärsdokument. Bolaget erbjuder ett öppet nätverk och ett brett utbud av appar för sina tjänster. Bolaget är primärt verksam i Norden och Europa. Pagero har sitt huvudkontor i Göteborg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Pagero Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Pagero Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt