Aktivistfonden vill in i Disneys styrelse
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktivistfonden vill in i Disneys styrelse

Aktivistfonden

Nelson Peltz och hans aktivistfond Trian Fund Management strävar efter två styrelseplatser i underhållningsjätten Walt Disney, trots att företaget tidigare avvisat denna förfrågan. Peltz och Trian har uttryckt sin beredskap att vända sig direkt till aktieägarna för en lösning, ett förfarande känt som proxy fight.

Stöd från före detta Marvel-chefen Isaac Perlmutter

Trian får stöd från Isaac Perlmutter, före detta chef för Marvel, som tidigare avskedats från Disney. Företaget har antytt att Perlmutter är ute efter hämnd, och det rapporteras att han överlåtit rösträtten för sina aktier till Trian för att driva igenom sin agenda.

"Peltz, i samarbete med Isaac Perlmutter, en tidigare Disney-chef, avser att ta sitt ärende till aktieägarna. Perlmutter äger 78 procent av de aktier som Peltz hävdar att han äger, eller mer än 25 miljoner av de 33 miljoner aktierna", säger Disney i ett uttalande.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Kritik mot Disneys ekonomi

Perlmutter har tidigare kritiserat Disney för att spendera för mycket pengar. Han avskedades av den nuvarande VD:n Bob Iger, som nyligen meddelat att han är redo att "bygga igen" med fokus på temaparker, lanseringen av ESPN:s streamingtjänst och förbättringar inom studioverksamheten.

Om Walt Disney

The Walt Disney Company, är en global medie- och underhållningskoncern. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tv, filmer och spel, som vidaresänds under egna kabel- och sändningsnät runtom den globala marknaden. Utöver huvudverksamheten driver bolaget även över ett flertal anläggningar där den mest kända inkluderar Disneyland. Bolaget grundades ursprungligen 1923 och har idag sitt huvudkontor i Burbank, Kalifornien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Walt Disney

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Walt Disney

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt