Aktivistfonden pressar bolaget att byta VD och minska kostnader
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Fonder

Aktivistfonden pressar bolaget att byta VD och minska kostnader

Aktivistfonden

Programvaruföretaget Autodesk står inför krav på att överväga en förändring i ledningen och att genomföra betydande kostnadsbesparingar. Kraven kommer från aktivistfonden Starboard, rapporterar CNBC.

  • Starboard uppmanar Autodesk att byta vd och minska kostnaderna.
  • Fonden har byggt upp en position värd 500 miljoner dollar i Autodesk.
  • Starboard hävdar att deras förslag kan förbättra Autodesks marginaler avsevärt.

Programvarubolaget Autodesk pressas att överväga att göra förändringar i sin ledning och att minska sina kostnader. Uppmaningarna kommer från aktivistfonden Starboard, enligt en nyhet från CNBC.

Starboard vill se förändringar

Ekonomikanalen CNBC har tagit del av en presentation som Starboard lagt fram för Autodesks styrelse under de senaste veckorna. Presentationen belyser fondens synpunkter på vad som krävs för att förbättra företagets resultat.

Stort innehav i Autodesk

Starboard avslöjade tidigare i år att de har byggt upp en position värd 500 miljoner dollar i Autodesk. Fonden anser att deras förslag, om de genomförs, kan leda till betydande förbättringar i företagets marginaler.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen kring denna nyhet och rapportera om fler detaljer blir tillgängliga.

Börskollen om Autodesk

Autodesk är ett teknikföretag som fokuserar på att utveckla mjukvarulösningar. Företaget erbjuder 3D-lösningar, modelleringsverktyg, byggprogram och andra produktionsverktyg. Deras produkter marknadsförs under olika varumärken och används inom flera sektorer, inklusive bygg-, industri- och försvarssektorn. Autodesk grundades 1982 och har sitt huvudkontor i San Rafael, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Autodesk, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Autodesk

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Autodesk

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt