Aktiespararna sätter köpstämpel på säkerhetsbjässen – uppsida på 23 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Aktiespararna sätter köpstämpel på säkerhetsbjässen – uppsida på 23 procent

Aktiespararna

Aktiespararna har åter bekräftat sin positiva syn på säkerhetsföretaget Securitas i en ny analys. Med en riktkurs satt till 162 kronor ser man en fortsatt uppsida på 23 procent. Trots marknadens svängningar pekar analysen på stabila intäkter och förbättrade marginaler, vilket gör aktien attraktiv för investerare.

  • Aktiespararna upprepar köprekommendationen för Securitas.
  • Riktkursen är satt till 162 kronor, vilket ger en uppsida på 23 procent.
  • Securitas har minskat sin skuldsättning och parerat löneinflationen.

Stabilitet i en osäker marknad

Enligt Finwire framhåller Aktiespararna Securitas som ett bolag med begränsad konjunkturkänslighet, vilket gör det attraktivt i dagens osäkra ekonomiska klimat. Securitas har lyckats realisera synergier från förvärvet av Stanley Security, vilket har bidragit till förbättrade marginaler. Vidare har företaget arbetat med att minska sin skuldsättning, en tidigare källa till oro.

Analytikernas värdering och prognoser

I sin analys noterar Aktiespararna att flera operativa risker för Securitas har minskat. Trots att marknadens värdering generellt är högre, menar man att Securitas återkommande intäkter värderas för försiktigt. Med ett p/e-tal på 12 och ev/ebita på 11 anser man att värderingen är rimlig, vilket balanserar de något optimistiska marginalantagandena. Gällande rörelsemarginalen förutser Aktiespararna ett resultat på 7,6 procent till år 2026, något högre än konsensus på 7,3 procent.

Securitas globala närvaro

Securitas är ett internationellt säkerhetsföretag med sitt huvudkontor i Stockholm. Bolaget erbjuder en mängd tjänster såsom övervakning, elektronisk säkerhet och riskhantering. Med en kundbas spridd över flera sektorer och geografiska områden, fortsätter Securitas att vara en betydande aktör på säkerhetsmarknaden.

Hos oss på Börskollen har vi noterat att Securitas aktie är populär bland svenska investerare, med betydande ägarandelar hos både Avanza och Nordnet. Detta indikerar ett fortsatt starkt intresse för bolaget, trots den allmänna marknadsosäkerheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Securitas

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Securitas

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt