Aktierna som blev nordiska mästare i utdelning i augusti
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Aktierna som blev nordiska mästare i utdelning i augusti

Aktierna

Nordiska utdelningsaktier fortsätter att imponera med starka resultat under augusti 2024. Bolag som Neste, Orion och Bouvet toppar Morningstars lista över de mest framstående utdelningsaktierna. Totalt hade nordiska utdelningsaktier en avkastning på 2,1 procent under månaden.

  • Neste, Orion och Bouvet toppar listan för augusti 2024.
  • Nordiska utdelningsaktier visade en avkastning på 2,1% för månaden.
  • H. Lundbeck och Pandora bland de bästa inom sina sektorer.

De bästa utdelningsaktierna i Norden

Enligt Morningstar ståtar det finska olje- och gasbolaget Neste i topp bland de bäst presterande nordiska utdelningsaktierna i augusti 2024. Företaget noterade en betydande ökning på 13,3 procent under månaden, trots en årlig nedgång på 33,4 procent. Andra framstående aktier inkluderar den finska läkemedelstillverkaren Orion och det norska IT-tjänsteföretaget Bouvet, som ökade med 12,8 procent respektive 11,2 procent.

För att sammanställa denna lista screenade Morningstar företag med en direktavkastning på minst 1,5 procent, exklusive fastighetsinvesteringsfonder. Totalt identifierades tio aktier som utmärkte sig för sin stabila utdelning och goda avkastning.

Analys av enskilda aktier

Neste, som toppar listan, handlas nu till 20,79 EUR per aktie med en direktavkastning på 5,77 procent. Orion, å andra sidan, handlas till 47,85 EUR per aktie och erbjuder en direktavkastning på 3,39 procent. Bouvet, med en aktiekurs på 70,80 NOK, ger en direktavkastning på 3,67 procent.

Andra noterbara prestationer inkluderar H. Lundbeck, som ökade med 11,1 procent och Nokia, som steg med 9,9 procent. H. Lundbeck erbjuder en direktavkastning på 1,7 procent, medan Nokia handlas till 3,99 EUR per aktie med en direktavkastning på 3,26 procent.

Marknadens övergripande utveckling

Morningstar Nordic Dividend Yield Focus Index, som följer nordiska aktier med hög kvalitet och utdelning, ökade med 2,1 procent under augusti och med 14,7 procent under det senaste året. Den bredare nordiska aktiemarknaden, mätt med Morningstar Nordic Index, steg med 1,8 procent under månaden och med 27,8 procent på årsbasis.

Vi på Börskollen ser att intresset för stabila utdelningsaktier fortsätter att växa bland investerare som söker både säkerhet och avkastning. De starka resultaten för dessa nordiska aktier visar att det finns goda möjligheter till stabila inkomster även i osäkra tider.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Neste

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt