Aktierna där alla säger köp – ”uppsida på nära 150 procent”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Aktierna där alla säger köp – ”uppsida på nära 150 procent”

Aktierna

Den svenska börsen har återhämtat sig efter sommarens turbulens, och flera bolag har levererat starka kvartalsrapporter. En sammanställning som Privata Affärer gjort visar att det finns fem aktier som enbart får köpråd, och en av dessa förväntas öka med 150 procent.

Sommaren har varit turbulent men börsen har återhämtat sig inför höstsäsongen. På den svenska marknaden har Privata Affärer identifierat fem aktiefavoriter som enbart lockar till köpråd hos analytikerkåren.

Starka resultat trots börsdramatik

Under sommaren levererade bolagen generellt sett bättre resultat än förväntat, men de starka kvartalsprestationerna hamnade i skymundan av den globala nedgången vid månadsskiftet. Stockholmsbörsen har återhämtat en stor del av fallet men är fortfarande cirka tre procent lägre än sin topp tidigare i sommar.

Fem aktier med köprekommendationer

Privata Affärer har i sin sammanställning granskat bolag som bevakas av minst fem analytiker. Totalt lockar fem aktier till enbart köpråd: Africa Oil, Hansa Biopharma, Mips, Truecaller och VEF. Särskilt Hansa Biopharma anses ha stor potential med en förväntad uppsida på nära 150 procent.

Kursförlorare med potentiell vändning

Även bioteknikbolaget Bioarctic, där 83 procent av analytikerna rekommenderar köp, har potential för en kursdubbling. Trots att aktien har fallit över 40 procent sedan årsskiftet, främst på grund av EU:s läkemedelsmyndighets negativa besked om Alzheimersläkemedlet lecanemab, ser experterna möjligheter för uppgång.

Bland andra kursförlorare under året som analytiker tror på återhämtning för, finns Dometic och Fortnox. Dometic har backat över 20 procent men förväntas nå en uppsida på över 30 procent. Fortnox föll nyligen på nyheten att vd Tommy Eklund lämnar bolaget, men förväntas också ha en uppsida på över 30 procent.

Vi på Börskollen ser fram emot att följa dessa bolag och deras utveckling under resten av året. Med starka kvartalsrapporter och analytikernas positiva prognoser kan hösten bli en spännande period för investerare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hansa Biopharma

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt