Aktiecase: Storbankens fem nordiska favoriter just nu
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiecase: Storbankens fem nordiska favoriter just nu

Aktiecase:

Swedbank har nyligen uppdaterat sin lista över de mest attraktiva nordiska aktierna. Listan, kallad Nordiska favoriter, innehåller en handfull aktier utvalda av analyshuset Kepler Cheuvreux. Bolagen på listan förväntas prestera bra över en tolv månaders period och uppdateras vanligtvis varannan vecka.

  • Swedbank presenterar sin lista över de mest attraktiva nordiska aktierna, som förväntas prestera bra över en tolv månaders period.
  • Listan baseras på grundläggande företagsanalys utförd av Kepler Cheuvreux.
  • I den senaste uppdateringen råder en generell tilt mot verkstadsektorn, med tre finska, en dansk och en norsk aktie.

Detta rapporterar Swedbank Aktiellt om.

Utvalda bolag på listan

Swedbank och Kepler Cheuvreux har utfört en noggrann analys av varje företag på listan, inklusive dess marknadsposition, tillväxtpotential och risknivå. Deras analyser indikerar att de utvalda företagen har potential att prestera starkt under de kommande tolv månaderna. Analysen tar även hänsyn till globala trender och hur dessa kan påverka företagens verksamhet.

Ur ett sektorperspektiv är det en tydligt övervikt av bolag noterade i verkstadssektorn, men detta är resultatet av enskilda bolagsval snarare än en viss sektorvy."

Några exempel på företag som finns med på listan är Kone, ett ledande företag inom hiss- och rulltrappsbranschen, Konecranes, en världsledande leverantör av lyftutrustning och Valmet, en ledande utrustningsleverantör inom massa, papper och kartong.

Fem nordiska köpkandidater just nu

  • Kone har en köprekommendation med riktkurs 47,00 euro, vilket motsvarar en uppsida på ca 7 procent i samband med analysen.
  • Konecranes har en köprekommendation med riktkurs 45,00 euro, vilket motsvarar en uppsida på ca 14 procent i samband med analysen.
  • Rockwool har en köprekommendation med riktkurs 2 200 danska kronor, vilket motsvarar en uppsida på ca 11 procent i samband med analysen.
  • Tomra har en köprekommendation med riktkurs 140 norska kronor, vilket motsvarar en uppsida på ca 15 procent i samband med analysen.
  • Valmet har en köprekommendation med riktkurs 35 euro, vilket motsvarar en uppsida på ca 36 procent i samband med analysen.

Läs också: Analys: 10 nordiska köpkandidater

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Konecranes

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt