AI-startupen värderas till 13 miljarder dollar i ny runda
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

AI-startupen värderas till 13 miljarder dollar i ny runda

AI-startupen

Enligt källor till The Information kan riskkapitalbolaget Accel leda en ny finansieringsrunda för AI-startupen Scale AI. Denna nya runda kan komma att värdera Scale AI till hela 13 miljarder dollar, vilket skulle utgöra en betydande höjning från bolagets nuvarande värdering. Scale AI, som märker bilder och texter för AI-modeller, har gynnats av att sälja tjänster till andra AI-startups, inklusive OpenAI.

  • Scale AI kan värderas till 13 miljarder dollar i en ny finansieringsrunda ledd av Accel.
  • Detta skulle innebära en värdeökning på närmare 80 procent från bolagets nuvarande värdering.
  • Scale AI har fått ökad efterfrågan på sina tjänster på grund av sina samarbeten med andra AI-startups, inklusive OpenAI.

Accel, ett riskkapitalbolag med tidigare investeringar i Scale AI, förväntas fortsätta att ha en stor andel i företaget. I denna finansieringsrunda väntas Scale AI dra in hundratals miljoner dollar, vilket bidrar till bolagets ökade värdering.

Scale AI:s verksamhet

Scale AI:s tjänster består huvudsakligen av att märka bilder och texter för AI-modeller. Dessa tjänster har visat sig vara mycket eftertraktade, speciellt bland andra AI-startups. Ett framstående exempel är OpenAI, skaparen av ChatGPT, som är en av Scale AI:s största kunder. Det är tydligt att Scale AI:s tjänster är av hög vikt på den växande AI-marknaden, vilket förklarar den förväntade värdeökningen.

Detta skriver The Information, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Accels roll i finansieringsrundan

Enligt insatta källor kommer Accel att spela en ledande roll i den kommande finansieringsrundan. Accel har tidigare investerat i Scale AI och väntas behålla sin stora andel även efter denna runda. Detta visar att Accel har stort förtroende för Scale AI:s fortsatta tillväxt och framtidspotential.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt