Ägarbyte väntar i Ellos Group Nordic
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Ägarbyte väntar i Ellos Group Nordic

Ägarbyte

E-handelsbolaget Ellos förbereder ett ägarbyte i sitt dotterbolag Ellos Group Nordic som en del av arbetet med att säkra en långsiktig finansiering. Samtidigt sker omfattande förändringar i bolagets styrelse.

  • Ellos inleder process för ägarbyte i dotterbolaget Ellos Group Nordic.
  • Flera styrelseledamöter avgår, inklusive arbetstagarrepresentanter.
  • Förhandlingar om finansiering fortsätter med en ny styrelsekonstellation.

Enligt en nyhet från Finwire planerar e-handelsföretaget Ellos att inleda en process för ägarbyte i sitt dotterbolag Ellos Group Nordic. Detta steg är en del av bolagets pågående arbete för att hitta en hållbar finansieringslösning.

Standstill-avtal öppnar för stabilitet

Den 30 juli tecknade Ellos ett standstill-avtal med en ad-hoc grupp som representerade över 50 procent av det utestående nominella beloppet för företagets obligationer. Detta avtal syftade till att skapa en stabil plattform för Ellos Group Nordic, och förhandlingarna har enligt bolaget varit konstruktiva. Nu är avsikten att inleda en process för ägarbyte i dotterbolaget.

Omfattande styrelseförändringar

Parallellt med ägarbytesprocessen genomförs också betydande förändringar i Ellos styrelse. De tre oberoende ledamöterna Arthur Engel, Patrik Illerstig och Kristina Schauman lämnar sina poster, vilket även gäller arbetstagarrepresentanterna. Kvar i styrelsen finns nu Robert Furuhjelm tillsammans med Terese Ahrens som suppleant.

Fortsatta förhandlingar under ny ledning

Trots styrelseförändringarna kommer förhandlingarna om en långsiktig finansieringslösning att fortsätta. Enligt bolaget kommer styrelsen att sköta dessa förhandlingar i sin nya konstellation. "Styrelsen kommer fortsatt att sköta förhandlingarna för att hitta en långsiktig finansieringslösning men i den nya konstellationen", uppger Ellos.

Vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen noga och rapportera om ytterligare förändringar och framsteg i processen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt