Afv: Thomson Reuters ser ut att segra i budstriden om SaaS-bolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Afv: Thomson Reuters ser ut att segra i budstriden om SaaS-bolaget

Afv:

Thomson Reuters framstår som segraren i budkampen om affärsnätverksföretaget Pagero Group, enligt Affärsvärldens uppköpsguide. Tidningen menar att det är osannolikt att det kommer fler bud, efter att Thomson Reuters höjt sitt bud till 50 kronor per aktie och säkrat kontroll över mer än hälften av aktierna i Pagero.

  • Thomson Reuters sitter på över 59 procent av aktierna i Pagero Group efter att ha höjt sitt bud till 50 kronor per aktie.
  • Den andra budgivaren Avalara, som har mer än 10 procent av aktierna, har inte lagt ett högre bud än 45 kronor per aktie och kan därmed förhindra tvångsinlösen.
  • Pagero Groups värdering har skjutit i höjden under budstriden, och företaget värderas nu till 11 gånger omsättningen.

Thomson Reuters har tagit ledningen i budstriden om Pagero Group genom att höja sitt bud till 50 kronor per aktie, vilket är det högsta liggande budet. Tidningen Affärsvärlden bedömer att Thomson Reuters nu kontrollerar drygt 59 procent av aktierna i Pagero och går därmed vinnande ur budstriden.

Vertex har dragit sig ur – Avalaras nästa steg oklart

Den första budgivaren Vertex har dragit sig ur budstriden, vilket lämnar Avalara som den enda återstående konkurrenten. Avalara, som tidigare bjudit 45 kronor per aktie, äger mer än 10 procent av aktierna och har därmed makt att stoppa tvångsinlösen. Det återstår att se om Avalara väljer att sälja sina aktier eller lägger ett högre bud.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Pageros ökade värdering

Pagero Group har sett en betydande ökning av företagets värdering under budstriden. "På kurs 50 kronor värderas Pagero till 11 gånger omsättningen. Det är en generös värdering och ett bud bra nog att acceptera", skriver Affärsvärlden.

Om Pagero Group

Pagero Group är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 1663st ägare hos Avanza samt 176st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Pagero är ett SaaS-bolag. Bolaget tillhandahåller molnbaserade tjänster inriktat mot affärsnätverk som ansluter köpare och säljare för ett automatisera ordrar, fakturor, betalningsinstruktioner och andra affärsdokument. Bolaget erbjuder ett öppet nätverk och ett brett utbud av appar för sina tjänster. Bolaget är primärt verksam i Norden och Europa. Pagero har sitt huvudkontor i Göteborg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Pagero Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Pagero Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt