Afv: Bra tillväxt för Sats – trots oro för lågkonjunktur
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Afv: Bra tillväxt för Sats – trots oro för lågkonjunktur

Afv:

Trots en oroande ekonomisk klimat, växer träningsbolaget Sats kraftigt, med framtidsutsikter om att kunna reducera sin stor skuld. Affärsvärlden rapporterar att bolaget har gjort stora framsteg i sitt lönsamhetsprogram, vilket kan leda till en potential på 39 procent i aktien inom några år.

Sats träningslokaler visar inga tecken på att en lågkonjunktur är på väg. Om denna positiva trend fortsätter, finns det goda chanser att bolaget kan betala av sin omfattande skuld. Affärsvärldens analys av bolaget framhåller framförallt bolagets lönsamhetsprogram, som enligt tidningen, har kommit en bra bit på vägen.

En ljus framtid för aktieägare?

Affärsvärlden förutspår, baserat på sitt huvudscenario, en potential på 39 procent i aktien inom ett par år. Detta skulle innebära en betydande avkastning för aktieägare. Trots detta optimistiska utsikter, väljer tidningen att ge ett neutralt råd för aktien. Detta kan tyda på att det fortfarande finns osäkerheter kring bolagets framtida prestation.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Lönsamhetsprogrammet - en central fråga

En central fråga i analysen är hur mycket mer det finns att hämta från Sats lönsamhetsprogram. Detta program har bidragit till bolagets starka ekonomiska prestanda och kan vara en nyckelfaktor i dess framgång på lång sikt.

Om SATS

SATS är ett bolag från Norge och listat på Oslo Bors. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 1009st ägare hos Avanza samt 3208st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

SATS är verksamma inom fitnessbranschen. Bolaget förvaltar idag över ett flertal gym- och träningsanläggningar. Utöver traditionella träningspass erbjuds även klasser i styrka och konditionsträning, möjlighet till personliga tränare, samt yoga och gemensamma löpningspass. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, där medlemmarna består av privatpersoner i olika åldrar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SATS

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SATS

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt