Afv: Behåller köprek för medtech-bolaget – efter storförvärv
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Afv: Behåller köprek för medtech-bolaget – efter storförvärv

Afv:

Medicinteknikföretaget Stille har genomfört ett betydande förvärv i Tyskland, vilket kommer att leda till en omfattande ökning av koncernens storlek. Affärsvärlden rapporterar att denna affär, finansierad genom en riktad emission, kommer att innebära att Stille får en ny storägare.

Förvärvet kommer inte bara att ge Stille en starkare position på marknaden, utan också att utöka företagets produktportfölj. Prislappen för affären beskrivs som attraktiv, vilket kan tyda på att det kan ge goda framtida avkastningar för företaget.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Förväntningar på framtida tillväxt

Affärsvärlden förutspår att den utvidgade Stille-koncernen kan växa med cirka 8 procent per år framöver och bibehålla en rörelsemarginal på 20 procent. Det innebär att aktien skulle värderas till omkring 10 gånger rörelsevinsten för 2024, om man bortser från immateriella avskrivningar för förvärv.

Enligt Affärsvärlden är detta en attraktiv värdering och tidningen står fast vid sin positiva syn på Stille. De behåller därför sitt råd om att köpa aktier i företaget. Denna positiva bedömning kan ge ytterligare skäl för investerare att överväga att investera i Stille.

Om Stille

Stille är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 1026st ägare hos Avanza samt 467st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Stille utvecklar, tillverkar och marknadsför medicintekniska produkter för specialistkirurger. Prioriterade områden är kirurgiska instrument och specialbord för hjärt-/kärlkirurgi, gynekologi och urologi. Bolagets produkter används idag bland användare på global nivå. Utöver kärnverksamheten erbjuds även instrumentvårdsutbildning. Stille grundades ursprungligen under 1841 och har sitt huvudkontor i Eskilstuna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Stille

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Stille

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt