Affärsvärlden ser potential i laxodlingsbolaget – så stor är uppsidan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Affärsvärlden ser potential i laxodlingsbolaget – så stor är uppsidan

Affärsvärlden

Fiskodlingsbolaget Bakkafrost ses som en ledande aktör inom laxbranschen, men har brottats med utmaningar de senaste åren. Enligt en analys från Affärsvärlden kan bolagets aktie vara undervärderad om deras framtidsplaner lyckas. Affärsvärlden ser en potentiell uppsida på 48 procent inom ett par år.

  • Potential på 48 procent i huvudscenariot
  • Exekveringsrisker och prisrisk i laxpriset kan påverka
  • Uppsidan väger över till ett köpråd

Stark potential trots risker

Affärsvärlden har i en ny analys identifierat Bakkafrost som en premiumaktör inom laxbranschen med en betydande uppsida i aktien. I tidningens huvudscenario för de kommande åren bedöms en möjlig värdeökning på 48 procent. Det finns dock flera riskfaktorer som kan påverka utfallet, bland annat exekveringsrisker i bolagets expansionsprojekt och prisrisker i laxmarknaden.

Balans mellan risk och potential

Affärsvärlden påpekar att trots de identifierade riskerna, har bolaget vidtagit åtgärder för att hantera dessa genom att vara återhållsamma med sina värderingsmultiplar. Tidningen konstaterar att om Bakkafrost inte lyckas förbättra lönsamheten i sin skotska verksamhet, kan detta leda till en betydande nedsida. Trots detta väger den möjliga uppsidan i huvudscenariot över, vilket leder till ett köpråd.

"I vårt huvudscenario ser vi en ganska stor uppsida i aktien. Det finns dock både exekveringsrisker i expansionsprojekten samt prisrisk i laxpriset som kan påverka utfallet. Detta är dock delvis hanterat genom en något återhållen multipel. I ett pessimistiskt scenario där Bakkafrost inte lyckas få ordning på lönsamheten i Skottland vilket även kan leda till lägre multipel är dock nedsidan ganska stor. Vi tycker att uppsidan i huvudscenariot väger över till ett köpråd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

För mer information, läs den fullständiga analysen på Affärsvärlden.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen för Bakkafrost och rapportera om eventuella förändringar i bolagets framtidsutsikter.

Börskollen om Bakkafrost

Bakkafrost är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Norge och handlas med tickern BAKKA på Oslo Bors. Bakkafrost verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 813 st ägare hos Avanza samt 3343 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Bakkafrost är ett företag som specialiserar sig på fiskodling. Deras främsta produkt är lax från Färöarna. Företaget startades 1968 och fokuserade initialt på sillproduktion, men övergick helt till laxodling år 1979. Förutom lax producerar de även fiskmjöl och fiskolja. Bakkafrost är verksamt internationellt och har sitt huvudkontor i Glyvrar, Färöarna.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Bakkafrost, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bakkafrost

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bakkafrost

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt