Affärsvärlden sänker köpråd för Stille – trots starka tillväxten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Affärsvärlden sänker köpråd för Stille – trots starka tillväxten

Affärsvärlden

Medicinteknikbolaget Stille har sett en dramatisk ökning på börsen sedan de förvärvade tyska Fehling i november förra året. Affärsvärlden skriver i en analys att tillväxtmöjligheterna för bolaget fortsatt är goda, även om de nu sänker sitt köpråd till neutral.

  • Stille har ökat med över 110 procent sedan förvärvet av Fehling.
  • Affärsvärlden sänker sitt köpråd från köp till neutral.
  • Långsiktiga tillväxtmöjligheter anses fortsatt positiva.

Över 110 procents ökning

Medicinteknikbolaget Stille har upplevt en betydande tillväxt på börsen sedan deras förvärv av det tyska företaget Fehling i november förra året. Enligt en analys från Affärsvärlden har aktien klättrat med över 110 procent sedan tidningen först gav sitt köpråd för bolaget.

Affärsvärlden ändrar sin rekommendation

Trots den imponerande ökningen har Affärsvärlden beslutat att ta hem vinsten och sänker nu sitt köpråd till neutral. "Efter att aktien mer än dubblerats sedan vårt köpråd tar vi hem vinsten och sänker rådet till neutral. Långsiktigt är vi fortsatt positiva till Stille", skriver tidningen i sin slutsats. Läs mer hos Affärsvärlden.

Fortsatt positiva till tillväxtmöjligheterna

Trots förändringen i rekommendationen ser Affärsvärlden fortsatt positiva tillväxtmöjligheter för Stille på lång sikt. Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen noggrant för att se hur bolagets framtid utvecklas efter detta strategiskt viktiga förvärv.

Börskollen om Stille

Stille är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern STIL på First North. Stille verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 1585 st ägare hos Avanza samt 600 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Stille är ett företag som skapar, producerar och säljer medicintekniska utrustningar för specialistkirurger. De fokuserar främst på kirurgiska instrument och specialbord för hjärt- och kärlkirurgi, gynekologi och urologi. Deras produkter används av professionella runt om i världen. Förutom sin huvudsakliga verksamhet erbjuder de också utbildning inom instrumentvård. Stille grundades år 1841 och har sitt huvudkontor i Eskilstuna.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Stille, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Stille

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Stille

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt