Affärsvärlden neutrala till e-handelsbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Affärsvärlden neutrala till e-handelsbolaget

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt investeringsråd för e-handelsföretaget Online Brands. Tidningen noterar att företaget stått inför utmaningar på en tuff konsumentmarknad men ser potential för framtida tillväxt. Förväntningarna på aktien bedöms som rimliga.

  • Affärsvärlden ger neutralt råd för Online Brands.
  • Företaget har fokuserat defensivt på grund av marknadsutmaningar.
  • Framtida prestationer kan förbättras i en gynnsam miljö.

Enligt en artikel från Finwire och Affärsvärlden har affärstidningen gett ett neutralt råd för e-handelsbolaget Online Brands. Tidningen skriver att när nya ägare tillkom i företaget år 2021, fanns stora planer för expansion och utveckling. Dock har marknadsförutsättningarna tvingat bolaget att anta en mer defensiv strategi.

Defensivt fokus på grund av marknadsutmaningar

Affärsvärlden noterar att den tuffa konsumentmarknaden har påverkat företagets förmåga att genomföra sina ursprungliga planer. "Den tuffa konsumentmarknaden tvingade fram ett annat och mer defensivt fokus. Det blir intressant att se hur bolaget kan prestera i en mer gynnsam miljö framöver. För närvarande tycker vi att förväntningarna är ganska rimliga på aktien", skriver tidningen.

Om Online Brands Nordic

Online Brands Nordic driver en e-handelsplattform specialiserad på försäljning av damkläder och smycken. Företaget består av moderbolaget Online Brands Nordic samt de helägda dotterbolagen Hedbergs Guld & Silver AB, Juvelerare Eric G Andersson AB och Juvelerare John Victorin i Varberg AB. Företagets största marknad är Norden, och huvudkontoret ligger i Dalsjöfors.

Vid senaste mätningen av oss på Börskollen hade Online Brands Nordic 1169 ägare på Avanza och 314 ägare på Nordnet. Det är en intressant utveckling att följa, särskilt med tanke på de utmaningar och möjligheter som företaget står inför på den nordiska marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Online Brands Nordic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt