Affärsvärlden: Kapitalförvaltaren kan vara på väg att vända
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Affärsvärlden: Kapitalförvaltaren kan vara på väg att vända

Affärsvärlden:

Efter flera utmanande år kan kapitalförvaltaren vara på väg mot en vändning. Affärsvärlden ser ljusglimtar i företagets underliggande tillväxt och stabila balansräkning, men varnar för kortsiktiga risker och en svag tredje kvartalsrapport.

  • Stabil balansräkning och god underliggande tillväxt.
  • Kortsiktiga risker med låg likviditet och potentiellt svagt tredje kvartal.
  • Affärsvärlden ger en neutral rekommendation för aktien.

Enligt Affärsvärlden kan en vändning vara på gång för kapitalförvaltaren Consensus Asset Management, som har kämpat med efterdyningarna av sina rekordår. Tidningen noterar att företaget har mycket att erbjuda, inklusive en stabil balansräkning och en god underliggande tillväxt. Dessa positiva faktorer har dock skyms av en normalisering efter tidigare framgångar och personalavhopp under det senaste året.

Kortsiktiga utmaningar

Affärsvärlden varnar för att bolaget står inför kortsiktiga utmaningar, särskilt inför tredje kvartalet som riskerar att bli svagt både på grund av säsongsmässiga faktorer och en orolig börs. Dessutom är bolagets aktiehandel låg och nuvarande vinstnivå negativ, vilket kan avskräcka potentiella investerare.

En titt på Consensus Asset Management

Consensus Asset Management erbjuder ett brett spektrum av finansiella tjänster och produkter, inklusive Corporate Finance, kapitalförvaltning och tjänstepensioner. Företaget lägger även stor vikt vid försäkringslösningar för både arbetsgivare och anställda, såsom sjukvårds-, livs- och kapitalförsäkringar. Bland företagets kunder finns både privatpersoner, institutioner och företag.

Företagets aktie har 2268 ägare hos nätmäklaren Avanza och 282 ägare hos Nordnet enligt vår senaste mätning på Börskollen. Trots de kortsiktiga utmaningarna anser Affärsvärlden att det finns anledning att hålla ett öga på bolaget, särskilt för dem som är intresserade av mikrobolag. De ger dock en neutral rekommendation för aktien i nuläget.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Consensus

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Consensus

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt