Affärsvärlden ger köpråd för fastighetsbolaget – potential på 26 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Affärsvärlden ger köpråd för fastighetsbolaget – potential på 26 procent

Affärsvärlden

Efter att ha hanterat utmaningar med stigande räntor och förlusten av en viktig hyresgäst, ser fastighetsbolaget Stendörren nu fram emot en period av tillväxt. Enligt Affärsvärlden finns det potential för aktien att stiga med 26 procent på några års sikt.

  • Stendörren har klarat av några tuffa år med högre räntor och förlust av Coop som hyresgäst.
  • Bolaget ser nu fram emot en expansiv fas med lovande potential.
  • Affärsvärlden ger köpråd för aktien med en förväntad uppgång på 26 procent.

Utmaningar som nu är övervunna

Fastighetsbolaget Stendörren har gått igenom en utmanande period präglad av stigande räntor och förlusten av sin viktigaste hyresgäst, Coop. Trots dessa svårigheter ser bolaget nu en ljusare framtid och har skiftat fokus till expansion. Affärsvärlden skriver i en analys att Stendörren nu lämnar dessa utmaningar bakom sig och går in i en ny fas av tillväxt.

Potential för aktieuppgång

Affärsvärlden noterar att det finns en betydande uppsida i Stendörrens aktie. I deras huvudscenario på ett par års sikt ser de en potential för aktien att stiga med 26 procent. Tidningen kommenterar också att trots bolagets utmaningar, är värderingen av Stendörren mindre utmanande jämfört med liknande bolag som Sagax och NP3. Affärsvärlden avslutar sin analys med rekommendationen att köpa aktien.

Stendörren Fastigheter i korthet

Stendörren Fastigheter är ett fastighetsbolag som grundades 1995 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Företaget fokuserar på att köpa, utveckla och förvalta kommersiella fastigheter, särskilt inom lager- och industrisegmentet. Fastigheterna är strategiskt belägna i större expansiva områden, vilket ger bolaget en stark position inom sin nisch.

Vi på Börskollen ser Stendörren som en intressant aktie att följa, särskilt med tanke på den positiva analysen från Affärsvärlden och bolagets kommande expansionsplaner. Aktien har för närvarande 1206 ägare hos Avanza och 432 ägare hos Nordnet, vilket visar på ett växande intresse bland investerare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Stendörren Fastigheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt