Affärsvärlden: 29 procents potential i it-konsultbolaget på sikt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Affärsvärlden: 29 procents potential i it-konsultbolaget på sikt

Affärsvärlden:

It-konsultbolaget Knowit har snabbt expanderat genom omfattande förvärv, men har samtidigt kämpat med minskad lönsamhet under flera år. Enligt Affärsvärlden finns det en potential på 29 procent i aktien på ett par års sikt. Tidningen ger dock ett neutralt råd, på grund av osäkerheten i de kommande kvartalen.

  • Knowit har vuxit genom stora förvärv men har minskad lönsamhet.
  • Affärsvärlden ser en potential på 29 procent i aktien på ett par års sikt.
  • Osäkerhet kommande kvartal leder till ett neutralt råd från Affärsvärlden.

Expansionsstrategi med förvärv

Knowit, ett företag specialiserat på IT-konsultverksamhet, har under de senaste åren genomgått en snabb expansion, främst genom stora förvärv. Denna strategi har bidragit till bolagets tillväxt, men har också resulterat i en nedgång i lönsamheten. Enligt Affärsvärlden har dessa förvärv varit en del av bolagets strategi att stärka sin ställning på marknaden och bredda sitt tjänsteutbud, som spänner över digital transformation, IT-strategi och projektledning.

Blandad framtidsutsikt

I sin senaste analys noterar Affärsvärlden att det finns en potential på 29 procent i Knowits aktie på ett par års sikt. Trots denna potential är tidningens råd neutralt, vilket motiveras av den osäkerhet som råder inför de kommande kvartalen. "I vårt huvudscenario ser vi i dagsläget inte mycket som kan överraska på uppsidan. Potentialen är helt okej men vi landar i ett neutralt råd då osäkerheten kommande kvartal fortfarande är stor", skriver Affärsvärlden.

Omfattande kundbas och marknadsnärvaro

Knowit är verksamt främst i Norden och Baltikum, med en bred kundbas som inkluderar sektorer som finans, offentlig sektor och telekommunikation. Företaget är organiserat i tre huvudsakliga affärsområden: Knowit Experience, Knowit Insight och Knowit Solutions. Detta breda spektrum av tjänster gör att Knowit kan erbjuda omfattande lösningar inom digital transformation. Aktien har även en betydande ägarbas med 6740 ägare hos Avanza och 1672 hos Nordnet, enligt senaste mätningen av oss på Börskollen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om KnowIT

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien KnowIT

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt