Affärssystembolaget satsar på att uppnå unicorn-värdering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Affärssystembolaget satsar på att uppnå unicorn-värdering

Affärssystembolaget

Affärssystembolaget 24Sevenoffice har nyligen bytt marknadsplats från Spotlight Stock Market till Nasdaq First North. Flytten markerar ett viktigt steg i företagets långsiktiga mål att nå en unicorn-värdering, säger vd Eirik Aalvik Stranden i en intervju med Finwire.

  • 24Sevenoffice siktar på 500 miljoner i intäkter inom 500 dagar
  • Uppdaterad teknisk plattform och öppenhet som konkurrensfördel
  • Fokus på organisk tillväxt men förvärv inte uteslutna

24Sevenoffice har nyligen genomfört en direktnotering på Nasdaq First North, vilket innebär att bolaget inte rest kapital i samband med noteringen. Eirik Aalvik Stranden, vd för 24Sevenoffice, förklarar att bolaget är lönsamt och inte behöver ytterligare kapital för drift. Läs hela nyheten på Finwire.

Ambitiösa tillväxtmål

Bolagets målsättning är att nå 500 miljoner kronor i intäkter inom 500 dagar, med ett ebitda-resultat på minst 50 miljoner kronor. Under första kvartalet i år omsatte 24Sevenoffice 104,5 miljoner kronor och redovisade ett ebitda-resultat på 23,5 miljoner kronor. "Vi ser en stark tillväxtpotential både från befintliga och nya kunder, och vår produktportfölj erbjuder goda möjligheter för fortsatt expansion," säger Stranden.

Teknisk innovation och öppenhet

24Sevenoffice har också uppdaterat sin tekniska plattform och strävar efter att vara öppna i en bransch som alltmer präglas av inlåsning och monopolisering. "Vår öppenhet gör det möjligt för kunder att arbeta med olika system, vilket vi ser som en stor konkurrensfördel," säger Stranden.

Fokus på organisk tillväxt och strategiska förvärv

Även om fokus ligger på organisk tillväxt, utesluter inte Stranden framtida förvärv. I februari förvärvade bolaget Inbooks Flow och Inbooks Go från ett konkursbo, vilket tillförde 3 miljoner kronor i återkommande intäkter till en kostnad av endast 0,2 miljoner kronor. "Det är mitt livs bästa köp både privat och som företagare," kommenterar Stranden.

Vi på Börskollen ser att 24Sevenoffice har en klar strategi för tillväxt genom både organisk expansion och strategiska förvärv. Bolaget är väl positionerat med sin användarvänliga och flexibla plattform för att möta framtida utmaningar och möjligheter.

Trots den positiva utvecklingen ser Stranden vissa risker, främst geopolitisk oro, men konkurrensläget bedöms som stabilt. "Vi saknar inte den pusselbiten utan vi skall fokusera på att växa," avslutar han.

Börskollen om 24SevenOffice

24SevenOffice är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern 247 på First North. 24SevenOffice verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 2239 st ägare hos Avanza samt 734 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

24SevenOffice Scandinavia skapar och tillhandahåller affärssystem. Deras produkter kan köpas separat eller som kompletta lösningar och omfattar program för redovisning, fakturering, logistik, projektledning och tidrapportering. Företagets kunder är främst små och medelstora företag. Den största delen av deras verksamhet finns i Norden, med huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om 24SevenOffice, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien 24SevenOffice

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt