5 000 inställda flygningar – Delta Air Lines i tvist med Microsoft och CrowdStrike efter IT-störningen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

5 000 inställda flygningar – Delta Air Lines i tvist med Microsoft och CrowdStrike efter IT-störningen

5

Microsoft och Delta Air Lines befinner sig i en konflikt rörande en omfattande IT-störning som inträffade i juli. Delta anklagar Microsoft för bristande stöd, medan Microsoft hävdar att Delta inte moderniserat sin IT-infrastruktur tillräckligt.

  • Delta drabbades hårt av en global IT-störning i juli.
  • Microsoft anklagar Delta för att inte ha svarat på erbjudanden om hjälp.
  • Delta kräver ersättning för störningens kostnader.

Bakgrund till konflikten

Enligt Finwire har den amerikanska mjukvarujätten Microsoft riktat kritik mot flygbolaget Delta Air Lines för att inte ha moderniserat sin IT-infrastruktur. Kritiken kommer efter att Delta drabbades särskilt hårt av en global IT-störning i juli, vilket rapporterades av CNBC.

Delta tvingades ställa in över 5 000 flygningar, vilket var betydligt fler än flera av deras konkurrenter. Störningen orsakades av en misslyckad programvaruuppdatering från säkerhetsföretaget CrowdStrike som påverkade miljontals datorer med Microsoft Windows. Som en följd av detta har Delta meddelat att de kommer att kräva ersättning från både Microsoft och CrowdStrike för de uppskattade kostnaderna på 500 miljoner dollar.

Microsofts svar

Microsoft har svarat på Deltas krav genom att påpeka att de upprepade gånger erbjudit hjälp till flygbolaget, men att dessa erbjudanden inte besvarats. Företaget ifrågasätter därmed varför Delta hade större problem än sina konkurrenter med att återhämta sig. Vidare noterade Microsoft att de största problemen för Delta berodde på system som drivs av andra leverantörer, såsom IBM och Amazon.

Deltas investeringar i IT

Delta har uppgett att de investerat miljarder i IT sedan 2016, men Microsoft hävdar att Deltas system inte stöds av deras tjänster och har efterfrågat dokumentation från Delta om vilka specifika system som bidrog till problemen.

På Börskollen följer vi noggrant utvecklingen i denna konflikt och hur den kan påverka både Microsoft och Delta Air Lines framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt