10 undervärderade europeiska storbolag – ett av dem är svenskt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

10 undervärderade europeiska storbolag – ett av dem är svenskt

10

Morningstar har identifierat 10 nya undervärderade europeiska storbolag, däribland svenska Hennes & Mauritz. Aktierna har nyligen fått ett högre Morningstar-betyg och anses nu vara köpvärda enligt analytikerna.

  • 18 aktier har nyligen blivit undervärderade enligt Morningstar.
  • 51% av de europeiska aktierna bevakade av Morningstar är undervärderade.
  • Hennes & Mauritz och Carlsberg är två av de nya undervärderade aktierna.

Varje månad granskar finanssajten Morningstar aktier på europeiska börser för att identifiera nya undervärderade bolag. Under den senaste månaden har totalt 18 aktier fallit in i undervärderat territorium, vilket innebär att deras Morningstar-betyg har ändrats till 4 eller 5 stjärnor. Aktier med 3 stjärnor anses vara rättvist värderade, medan de med 1 eller 2 stjärnor betraktas som övervärderade.

Nordiska inslag på listan

Bland de 10 europeiska aktierna med störst börsvärde som nyligen blivit undervärderade finns Hennes & Mauritz och Carlsberg. Dessa aktier har nu fått ett 4-stjärnigt betyg av Morningstar, vilket indikerar att de handlas under sitt uppskattade verkliga värde.

Morningstars analytiker använder en kombination av aktiens aktuella kurs, uppskattat verkligt värde och en osäkerhetsgrad för att fastställa en akties betyg.

10 undervärderade europeiska storbolag

Bland de nya undervärderade aktierna hittar vi alltså svenska modebolaget Hennes & Mauritz. Bolaget har stigit med 8,10 procent de senaste tre månaderna men tappat 0,70 procent under det senaste året. Aktien handlas med en rabatt på 8 procent mot sitt uppskattade verkliga värde på 190,00 kr.

Vad gäller alkoholdrycksföretaget Carlsberg har aktien sjunkit med 5,00 procent över de senaste tre månaderna och med 12,89 procent under det senaste året. Aktien handlas med en rabatt på 11 procent jämfört med det uppskattade verkliga värdet på 970,00 DKK. På listan hittar vi även Airbus Group, Rio Tinto, BP, ING Groups, BAE Systems, Capgemini, NatWest Group och Swiss Life Group.

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen av dessa aktier och hur de bedöms av Morningstar. För investerare kan detta vara en möjlighet att köpa aktier till ett lägre pris än vad de anses vara värda.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Carlsberg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt